Στον «αέρα» το τέλος της διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Στον «αέρα»  το τέλος της διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Στον «αέρα» το τέλος της διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1044 ΦΟΡΕΣ

Αλαλούμ επικρατεί με την εφαρμογή ή όχι του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία το 2018, με αποτέλεσμα πολλοί διευθυντές ξενοδοχείων να λένε στους πράκτορες που έρχονται αυτή την περίοδο στις τουριστικές περιοχές της χώρας, ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να υπογράψουν τα συμβόλαια για τη νέα χρονιά, αφού δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει.

Από την πλευρά τους ξενοδόχοι ενημερώνουν μεγάλους τουρ οπερέιτορς όιτ εάν ισχύσει το τέλος διανυκτέρευσης θα το επωμιστούν οι τουρίστες και όχι τα ξενοδοχεία.

Εάν ισχύσει, ο φόρος ανά διανυκτέρευση θα είναι 4 ευρώ για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων, 3. ευρώ για τα ξενοδοχεία 4 αστέρων, 1,5 ευρώ για τα ξενοδοχεία 3 αστέρων.
-Επί του θέματος σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης αναφέρει:
“Έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει ενημέρωση για το θέμα αυτό από το Υπουργείο Τουρισμού αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Είναι λάθος να ισχύσει αυτό το τέλος, γιατί το προϊόν μας γίνεται αυτόματα λιγότερο ανταγωνιστικό, αλά εάν ισχύσει πρέπει να το ξέρουμε για να γνωρίζουμε τι συμβόλαια θα υπογράψουμε το 2018 και πώς θα γίνει η χρέωση αυτού του τέλους” μας είπε ο πρέοδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

“Προσωπικά ενημέρωσα μεγάλο τουρ οπερέιτορ, την TUI συγκεκριμένα ότι εάν ισχύει το τέλος θα το καλύψουν οι πελάτες” ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης.

“Οι πράκτορες των μεγάλων τουρ οπερέιτορς έρχονται για τα συμβόλαια του 2018 και τους λέμε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για τα συμβόλαια, γιατί δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το τέλος διανυκτέρευσης” σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ιευθυντών ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το τέλος μόνο κακό θα κάνει στον τουρισμό.

“Το μόνο που πηγαίνει καλά στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός, γιατί να τον καταρρακώσουμε;” είπε.
“Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα και μάλιστα άμεσα.

Το τέλος διανυκτέρευσης δεν μπορεί να απορροφηθεί από τα ξενοδοχεία, θα το χρεωθεί ο πελάτης κι αυτό είναι αρνητικό για τον ελληνικό τουρισμό” τόνισε ο εμπορικός διευθυντής της Aldemar Βασίλης Φραγκουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι φορείς του τουρισμού είναι αρνητικοί με την εφαρμογή του.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες