Καταδικάστηκαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Καταδικάστηκαν δύο  Τούρκοι δουλέμποροι

Καταδικάστηκαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν σε δύο Τούρκους ηλικίας 33 και 38 ετών για τη μεταφορά 26 προσφύγων από τα τουρκικά παράλια στη Λέρο.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 33χρονο για τη μεταφορά και του επέβαλλε 8 έτη κάθειρξης και 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο καθώς και 6 μήνες και 1500 ευρώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα, δηλαδή κατά συγχώνευση 58 έτη κάθειρξης και 3 μήνες φυλάκιση ( από τα οποία θα εκτίσει τα 25 έτη βάση νομοθεσίας) με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε ένοχο για άμεση συνέργεια στη μεταφορά των προσφύγων, τον 38χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο καθώς και 6 μήνες φυλάκισης και 1500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη είσοδο, δηλαδή κατά συγχώνευση φυλάκιση 29 ετών και 3 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 30.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα. Μάρα Αντωνιάδη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα συνέβησαν στις 16 Νοεμβρίου 2015 στις 8 το πρωί, οπότε και οι λιμενικοί εντόπισαν ανοικτά της Λέρου ξύλινο ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 26 Σύριοι πρόσφυγες εκ των οποίων 7 άνδρες, 7 γυναίκες και 12 παιδιά προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν του δύο Τούρκους διακινητές, ενώ σε βάρος των προσφύγων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς