Οι απουσίες από το Λημέρι των Κατασκόπων

Οι απουσίες από το Λημέρι των Κατασκόπων

Οι απουσίες από το Λημέρι των Κατασκόπων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Έχω μια απορία: Οι 'Ενοπλες Δυνάμεις μας δεν αναγνωρίζουν τη συμβολή στον απελευθερωτικό αγώνα του κατασκοπευτικού κλιμακίου στο Λημέρι, όλων των κατοίκων του Μονολίθου και όχι μόνο;

Διότι στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στο Μονόλιθο, δεν παραβρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του Στρατού ή άλλου Σώματος!.. Παραβρέθηκε μόνο ένας υπενομωτάρχης της Αστυνομίας!..Κρίμα...

Στην εκδήλωση αυτή, οι στρατιωτικοί θα άκουγαν τον έφεδρο αξιωματικό Νίκο Παπασταματίου (γιο της οικογένειας Παπασταματίου που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Λημέρι), να περιγράφει τι ακριβώς έκανε το κατασκοπευτικό κλιμάκιο και για τις επιχειρήσεις του Ιερού Λόχου στη Ρόδο!..

Θα ήταν ένα καλό μάθημα σε όλους για την ιστορία του νησιού μας και πώς μια νεαρή τσοπάνισσα-η Μαρία Μαλανδρή-ενημέρωνε με πληροφορίες και εφοδίαζε με τρόφιμα τα μέλη του κλιμακίου. Και βέβαια την ηρωική αυτή γυναίκα τίμησε η Βρετανική Κυβέρνηση με "το παράσημο του παρτιζάνου" σε ειδική εκδήλωση που έγινε το 1987!..

Για την ιστορία έχω υποχρέωση ν΄αναφέρω την παρουσία στην εκδήλωση του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου,του αντιπεριφερειάρχη Φ.Ζαννετίδη,του αντιδημάρχου Τέρη Χατζηιωάννου, των πρώην βουλευτών Αρ.Παυλίδη και Βασ.Υψηλάντη, των περιφερειακών συμβούλων Λίτσας Φτακλάκη, Μιχ. Μπαριανάκη, Γ. Ανανία κ.α. Στο τέλος της εκδήλωσης ήρθε και ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης.

Ο Αρ. Παυλίδης δεν έχασε την ευκαιρία-σε σύντομη παρέμβαση του-να υποστηρίξει με ιδιαίτερη θέρμη την άμεση μεταφορά των ιστορικών αρχείων της Δωδεκανήσου και των αρχείων της Βουλής (που αφορούν τα νησιά μας) στο ανακαινισμένο πρώην ελληνικό προξενείο της Ρόδου που ιδιοκτησιακά ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Γιώργος Ζαχαριάδης

Διαβάστε ακόμη

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια

Άμεση επισκευή χρειάζεται και ο Αστυνομικός Σταθμός της Σύμης

Μ. Ιατρίδη: Στις Ευρωεκλογές πρέπει να δώσουμε μήνυμα σταθερότητας

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!

Γ. Σακελλαρίδης για Νίσυρο: Το μήνυμα της πολιτείας είναι «θα μπλέξετε, μείνετε καλύτερα σιωπηλοί»

«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων