Στον ειδικό ανακριτή αύριο τα στελέχη της ΑΔΕΚΑΜ

Στον ειδικό ανακριτή αύριο τα στελέχη της ΑΔΕΚΑΜ

Στον ειδικό ανακριτή αύριο τα στελέχη της ΑΔΕΚΑΜ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 311 ΦΟΡΕΣ

Αύριο θα περάσουν την πόρτα του Ειδικού Ανακριτή Ρόδου, συνολικά 6 άτομα - μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΕΚΑΜ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 500.000 ευρώ, που φέρεται να έχει διαπιστωθεί στην διαχείριση της εταιρείας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βάρος νομικού προσώπου – εταιρείας με μέτοχο Δήμο (263 Α) κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 150.000 ευρώ (375 υπεξαίρεση), ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας με τον επιβαρυντικό νόμο για τους καταχραστές του δημοσίου (Ν. 1608/50).

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν κατά τον έλεγχο που έκανε ο ορκωτός λογιστής – πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί από την Πταισματοδίκη Ρόδου, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που είχε διαταχθεί από τις αρχές Μαρτίου 2011 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, διαπιστώθηκε έλλειμα ποσού περίπου 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και ο ογκοδέστατος φάκελος της δικογραφίας παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος εξέτασε τα ευρήματα και κίνησε την νόμιμη διαδικασία.
Βάση των ίδιων πληροφοριών ο ορκωτός λογιστής έχει διαπιστώσει «κενά» στην διαχείριση χρημάτων της ΑΔΕΚΑΜ και συγκεκριμένα ποσού 480.000 ευρώ για τα οποία δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά για το πώς έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα αυτά.

Για όλα αυτά τα θέματα οι εμπλεκόμενοι με την διαχείριση της ΑΔΕΚΑΜ επρόκειτο να δώσουν χθες εξηγήσεις στον Ειδικό Ανακριτή Ρόδου ο οποίος και χειρίζεται την υπόθεση, ωστόσο δια των συνηγόρων τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 27 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης αποτέλεσε το ρεπορτάζ της «Ροδιακής» τη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 όπου αναφέρονταν αναλυτικά τα όσα είχαν ακουστεί δύο μέρες πριν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Την εισήγηση για το θέμα των δύο εταιρειών (ΡΟΔΩΝ Α.Ε. και ΑΔΕΚΑΜ) είχε κάνει ο πρόεδρος της νέας εταιρείας του δήμου κ. Γιάννης Περδίκης και τα όσα είχαν ακουστεί άφησαν άναυδους ακόμη και τους πλέον υποψιασμένους. Χρέη εκατομμυρίων ευρώ τα οποία προκλήθηκαν εξαιτίας της κάθε άλλο παρά νόμιμης διαχείρισης τους, και για τα οποία θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά τη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, στην εισήγηση του ο κ. Περδίκης μιλώντας για τις δύο εταιρείες μεταξύ άλλων έκανε λόγο «για σχεδόν κατάργηση λογιστηρίου, επιταγές που διακινούνταν εξωλογιστικά, υπερτιμολογημένα και εικονικά τιμολόγια, αμοιβές μελών Δ.Σ. που δεν περνούσαν καν από τα βιβλία (σ.σ. αφορούν στην ΑΔΕΚΑΜ), υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ που κληροδότησαν κ.α».

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο