Δεκαπέντε οι εξώσεις από τα καταστήματα της Νέας Αγοράς

Δεκαπέντε οι εξώσεις από τα καταστήματα της Νέας Αγοράς

Δεκαπέντε οι εξώσεις από τα καταστήματα της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 682 ΦΟΡΕΣ

Σε 15 ανέρχονται μέχρι σήμερα, οι εξώσεις ενοικιαστών από τα δημοτικά καταστήματα της Νέας Αγοράς, ενώ η διαδικασία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ακίνητης περιουσίας και κτηματολογίου Δήμος Μουτάφης, εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής για την οριστικοποίηση των μισθωτών που θα παραμείνουν μέσα στη νέα αγορά.

«Έχουν ωριμάσει οι δικαστικές διαδικασίες και ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε είτε απαγόρευση είτε αμφισβήτηση ως προς την εγκυρότητα της διαδικασίας και ήδη μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 15 αποβολές από δικαστικούς επιμελητές κατά τις οποίες είτε σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες μας τα παραδίδουν κενά είτε σε πολλές περιπτώσεις με τη σφράγιση, τα καταστήματα αυτά έχουν επανέλθει στην κατοχή του δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθείται και στις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους μισθωτές είπε τα εξής: «είναι ένα έργο το οποίο δεν επιτελούμε με χαρά, αλλά είναι αναγκαία η κίνηση αυτή για να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δήμου σε ένα ακίνητο του δήμου που αντιμετώπιζε σοβαρά ζητήματα όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων μας πάνω στο ακίνητο αυτό.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες δεδομένου όμως, ότι αφήσαμε τη δικαστική διαδικασία να εξελιχθεί στο μέγιστο βαθμό που θα μπορούσε να εξελιχθεί, αυτές οι αντιδράσεις κάμφθηκαν σε μεγάλο βαθμό δεδομένου ότι και τα δικαστήρια μέχρι στιγμής στήριξαν το δικαίωμα του δήμου να διεκδικήσει την επαναφορά της κατοχής των καταστημάτων σε αυτό».

Κατά τα λεγόμενα του κ. Μουτάφη, ο Απρίλιος ήταν ο πιο καθοριστικός μήνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ρόδου των τελευταίων 40 ετών γιατί για πρώτη φορά ένα ακίνητο επανήλθε στην κατοχή του Δήμου, ενώ διευκρίνισε ότι η διαδικασία απόδοσης των ακινήτων δε γίνεται με βάση το τι χρωστά ο καθένας. Και μόνο που κάποιοι δεν έχουν υπογράψει τα συμβόλαια που έπρεπε για να θεωρούνται νόμιμοι, αναγκαστικά οδηγεί τη δημοτική αρχή στο να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη