Αναβλήθηκε η απολογία για την ΑΔΕΚΑΜ

Αναβλήθηκε η απολογία για την ΑΔΕΚΑΜ

Αναβλήθηκε η απολογία για την ΑΔΕΚΑΜ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 286 ΦΟΡΕΣ

Για τις 16 Μαΐου αναβήθηκε τελικά η απολογία των έξι μελών του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΕΚΑΜ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας, οι οποίοι κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 500.000 ευρώ που φέρεται να έχει διαπιστωθεί στην διαχείριση της εταιρείας.

Οι έξι εμπλεκόμενοι επρόκειτο να δώσουν χθες εξηγήσεις στον Ειδικό Ανακριτή Ρόδου αλλά τελικά δόθηκε αναβολή για τα μέσα Μαΐου.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βάρος νομικού προσώπου – εταιρείας με μέτοχο Δήμο (263 Α) κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 150.000 ευρώ (375 υπεξαίρεση), ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας με τον επιβαρυντικό νόμο για τους καταχραστές του δημοσίου (Ν. 1608/50).

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν κατά τον έλεγχο που έκανε ο ορκωτός λογιστής – πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί από την Πταισματοδίκη Ρόδου, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που είχε διαταχθεί από τις αρχές Μαρτίου 2011 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, διαπιστώθηκε έλλειμα ποσού περίπου 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και ο ογκοδέστατος φάκελος της δικογραφίας παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος εξέτασε τα ευρήματα και κίνησε την νόμιμη διαδικασία.

Βάση των ίδιων πληροφοριών ο ορκωτός λογιστής έχει διαπιστώσει «κενά» στην διαχείριση χρημάτων της ΑΔΕΚΑΜ και συγκεκριμένα ποσού 480.000 ευρώ για τα οποία δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά για το πώς έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα αυτά. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Βασίλης Καταβενάκης, Δήμος Μουτάφης.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου