Ρόδος: Δωρεάν στειρώσεις σκυλιών θα γίνουν το Μάιο από εθελόντρια

Ρόδος: Δωρεάν στειρώσεις  σκυλιών θα γίνουν  το Μάιο από εθελόντρια

Ρόδος: Δωρεάν στειρώσεις σκυλιών θα γίνουν το Μάιο από εθελόντρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1274 ΦΟΡΕΣ

Ως γνωστό, το Δημοτικό Κυνοκομείο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Ρόδου που στελεχώνεται από εθελοντές συμπολίτες μας. Η λειτουργία του κυνοκομείου εν γένει στηρίζεται πέραν της συνεισφοράς του Δήμου, στην εθελοντική προσφορά εργασίας και υλικών από εθελοντές φιλόζωους. Υπάρχει δε εθελοντική προσφορά ακόμη και από αλλοδαπούς που στηρίζουν τη λειτουργία του κυνοκομείου.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου έχει πιστοποιηθεί ως χώρος ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με απόφαση Διευθυντή Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές δράσεις, είναι αυτή που γίνεται από ιδιώτες κτηνιάτρους που με δικά τούς έξοδα προβαίνουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκύλων, δράση σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο περιορισμός του αριθμού τους σε επίπεδο νησιού, είναι σημαντικό να διατηρείται εντός συγκεκριμένου εύρους.

Μάλιστα υπάρχει αίτημα από την κτηνίατρο κα. Αντωνία-Μιχαλίτσα ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ του Κωνσταντίνου να προβεί δωρεάν σε στειρώσεις και στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χωρίς αντάλλαγμα τα απαιτούμενα υλικά (εξοπλισμός και αναλώσιμα) για το διάστημα από 6 Μαΐου 2017 έως 25 Ιουνίου 2017, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δημοτικού κυνοκομείου και της υπευθύνου κτηνιάτρου.

Η εθελόντρια κτηνίατρος θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο δράσης του φιλοζωικού συλλόγου με την επωνυμία Flying Cats. που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, νόμιμα εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο του κα. Nina Nicola SCHOLLBORN.

Το αίτημα έχει περιέλθει στο Δήμο από το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι οποίοι ζητούν την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την κτηνίατρο και τον φιλοζωικό σύλλογο, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της το συγκεκριμένο διάστημα εθελοντικά, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου, καθώς η δράση του αποτελεί εξ’ ολοκλήρου εθελοντική προσφορά προς το νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπευθύνων του δημοτικού κυνοκομείου, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ψήφισε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση να αποδεχτεί την εθελοντική προσφορά της παραπάνω κτηνιάτρου, εντάσσοντας την στο σχεδιασμό των δράσεων του δημοτικού κυνοκομείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ρ» ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα Γιώργος Πόκκιας στο πλαίσιο υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων στειρώθηκαν εθελοντικά τα τελευταία χρόνια περίπου 8.000 σκυλιά και περίπου 4.000 ελιές στο νησί της Ρόδου, όλα αδέσποτα.

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου