Πάγωμα του πλειστηριασμού για το ακίνητο της ΕΑΣΔ

Πάγωμα του πλειστηριασμού  για το ακίνητο της ΕΑΣΔ

Πάγωμα του πλειστηριασμού για το ακίνητο της ΕΑΣΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Ανάσα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου έδωσε με δέσμευσή του στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ώστε να μη βγει στο σφυρί σημαντικής αξίας ακίνητο στη Ρόδο. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει εκτεθεί σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Προηγήθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, ο οποίος τόνισε ότι ο αγροτικός συνεταιρισμός Δωδεκανήσου, όπως μετονομάστηκε, απασχολεί και απορροφά την παραγωγή περίπου 10.000 αγροτών από τα νησιά. Εξήγησε πως στις 22 Μαρτίου ο ΕΦΚΑ επιχείρησε να βγάλει σε πλειστηριασμό ακίνητο ιδιοκτησίας του αγροτικού συνεταιρισμού Δωδεκανήσου στη Ρόδο, γεγονός που, όπως είπε, αποφεύχθηκε εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων.

Υπέρ του ακινήτου αυτού έχει, όπως εξήγησε ο βουλευτής, έχουν εγγραφεί υποθήκες κι από τράπεζα, λόγω οφειλών αλλά κι από το ΙΚΑ Ρόδου, όπου υπάρχουν οφειλές από πλευράς του αγροτικού συνεταιρισμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Καματερός εξήγησε πως πρόκειται για σημαντικό ακίνητο, που η αξία του ξεπερνά κατά πολύ το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ και αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορική, πολιτιστική και παραγωγική σημασία που έχει ο αγροτικός συνεταιρισμός Δωδεκανήσου, για την τοπική κοινωνία και την πρωτογενή παραγωγή, που έχει ως θυγατρική και την ΚΑΙΡ.

Ζήτησε να παγώσει ο πλειστηριασμός για το ακίνητο, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να δοθεί η δυνατότητα στον αγροτικό συνεταιρισμό Δωδεκανήσου να ενταχθεί στο νόμο περί εξωδικαστικού μηχανισμού, ο οποίος ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής και πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, μετά τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που θα εφαρμοστεί μετά το ερχόμενο τρίμηνο.

Ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί η δυνατότητα να μπει ο αγροτικός συνεταιρισμός Δωδεκανήσου στον εξωδικαστικό μηχανισμό αλλά άφησε να εννοηθεί ότι στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση τα στελέχη και να καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης