Τα κουτιά καλσόν είχαν κοκαΐνη

Τα κουτιά καλσόν είχαν κοκαΐνη

Τα κουτιά καλσόν είχαν κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 704 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, την οποία παραλάμβανε μέσα σε κουτιά καλσόν από εταιρεία ταχυμεταφορών, θα καθίσει 37χρονος Αθηναίος, στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια μετά από «επιχείρηση» που είχε στηθεί από την Ασφάλεια Νίκαιας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 37χρονου στη Ρόδο, ενός 36χρονου και δύο γυναικών (αδελφές) ηλικίας 36 και 37 ετών αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Ωστόσο στην δικαιοσύνη στις 10 Μαΐου, θα λογοδοτήσει μόνο ο 37χρονος, την υπεράσπιση του οποίου έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ως «επικεφαλής» της υπόθεσης και το άτομο που έδινε τη κοκαΐνη φέρεται να είναι ο 36χρονος που συνελήφθη στην Αθήνα. Αυτός έστελνε δέματα με ναρκωτική ουσία στη Ρόδο, το οποίο και παραλάμβανε ο 37χρονος ο οποίος με τη σειρά του πλήρωνε για τα ναρκωτικά, καταθέτοντας τα χρήματα στο λογαριασμό της 37χρονης. Στη συνέχεια τα χρήματα τα έπαιρνε η άλλη αδελφή και τα έδινε στον 36χρονο.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μερικές μέρες πριν τις συλλήψεις, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν για ένα ακόμη δέμα το οποίο θα ερχόταν στη Ρόδο. Πράγματι έγινε ελεγχόμενη αποστολή μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών και στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 το πρωί ο 37χρονος αρτοποιός που κατοικούσε στη Ρόδο πήγε στη Κρεμαστή για να παραλάβει το δέμα και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από τη έρευνα των αστυνομικών το δέμα περιείχε ποσότητα 10 γραμμαρίων κοκαΐνης η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα σε κουτί από καλσόν!

Επίσης σε «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί στην πρωτεύουσα εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά την 37χρονη και την 36χρονη αδελφή της και εν συνεχεία τον 36χρονο ημεδαπό ο οποίος οικειοθελώς παρέδωσε στους αστυνομικούς 5 γραμμάρια κοκαΐνης και 26 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος του 37χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για παραλαβή δεμάτων κατ’ εξακολούθηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος απολογούμενος επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή ήρθε στη Ρόδο τον Μάιο για να εργαστεί και καθώς είναι χρήστης ναρκωτικών προμηθευόταν με τον τρόπο αυτό τη δόση του. Συνολικά το χρονικό διάστημα της παραμονής του στο νησί μας ο 33χρονος αγόρασε 35 γραμμάρια κοκαΐνης για τα οποία και πλήρωσε το ποσό των 2000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα κατέθεσε σε λογαριασμό που είναι στο όνομα της 33χρονης που διαμένει στην Αθήνα.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και της αρμοδίου Αντεισαγγελέα, ο 37χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο