«Σκεύος Ζερβός» να ονομαστεί το Εθνικό δίκτυο Τηλεϊατρικής

«Σκεύος Ζερβός» να ονομαστεί το Εθνικό δίκτυο Τηλεϊατρικής

«Σκεύος Ζερβός» να ονομαστεί το Εθνικό δίκτυο Τηλεϊατρικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 302 ΦΟΡΕΣ

Πρόταση από την Πολιτιστική ομάδα “Αρχιπέλαγος” στον υπουργό Υγείας

Να ονομαστεί “Σκεύος Ζερβός” το Εθνικό δίκτυο Τηλεϊατρικής, στη μνήμη του Δωδεκανήσιου αγωνιστή και γιατρού, που ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε στην πράξη την τηλεξέταση, προτείνει η πολιτιστική ομάδα “Αρχιπέλαγος” με επιστολή της στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο.

Η πρόταση κατατέθηκε εγγράφως στις 22 Μαρτίου, και εξετάζεται θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα στην επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Υγείας, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την από 19 Μαρτίου έναρξη λειτουργίας του προγράμματος Τηλεϊατρικής για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά, σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου από την 2η Δ.Υ.Πε, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕδιΤ)!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο πρώτος που εφάρμοσε στην πράξη την τηλεϊατρική με την περίφημη συσκευή της “τηλεξέτασης” όπως την κατονομάζει στα πρακτικά της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών το 1946, ήταν ο αείμνηστος Ιατροφιλόσοφος Σκεύος Ζερβός από την Κάλυμνο, πρωτεργάτης του Δωδεκανησιακού αγώνα για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων!

Στο πλαίσιο των δράσεων για το “2017: Έτος Δωδεκανήσων”, προτείνουμε και ζητούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στον πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις και ουσιαστικά εφευρέτη της τηλεϊατρικής, Δρ. Σκεύο Ζερβό, να μετονομασθεί το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής σε: Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής “Σκεύος Ζερβός”, ώστε να γίνει γνωστό Πανελλήνια το όνομα και το έργο του μεγάλου αυτού ανδρός!

Με τιμή,
για την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”
Νικόλαος Θ. Παπαδόπουλος».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών