Εξώδικο στην Fraport για την μίσθωση χώρων στο αεροδρόμιο

Εξώδικο στην Fraport για την μίσθωση χώρων στο αεροδρόμιο

Εξώδικο στην Fraport για την μίσθωση χώρων στο αεροδρόμιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1315 ΦΟΡΕΣ

Στάλθηκε από την εταιρεία “Φανουράκης Αεροπορικές επιχειρήσεις”

Εξώδικο στην εταιρία Fraport έστειλε η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Φανουράκης αεροπορικές επιχειρήσεις» που εδρεύει μέσα στον κρατικό αερολιμένα Ρόδου, αναφορικά με τη μίσθωση των χώρων που χρειάζονται οι επιχειρήσεις της για να λειτουργήσουν.

Ειδικότερα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων της εταιρίας «Fanourakis aviation services Rhodes pilots academy», «F.A.S. Rhodes air» και «F.A.S. maintenance» που ιδρύθηκε το 2000, συνήφθησαν διαδοχικά μεταξύ της ΥΠΑ και της ίδιας τέσσερις μισθωτήριες συμβάσεις κατά τα έτη 2007, 2009 και 2010, που αφορούν τη μίσθωση τριών στεγασμένων χώρων του κρατικού αερολιμένα Ρόδου και ενός υπαίθριου χώρου.

Οι μισθώσεις αυτές όπως αναφέρει το εξώδικο εξυπηρετούν τις ανάγκες της εταιρίας που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, στη λειτουργία σχολής πιλότων αεροσκαφών, στη συντήρηση αεροσκαφών, στην εξυπηρέτηση αεροσκαφών στο έδαφος και στον κλάδο του τουρισμού.

Μετά την ανακοίνωση της αποκρατικοποίησης του κρατικού αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» και την ανάληψη διαχείρισης από τη Fraport ζητήθηκε η επικοινωνία με τους εκπροσώπους της προκειμένου να συζητηθεί το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργεί ο αερολιμένας, καθώς κρίθηκε ως γεγονός ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και λειτουργία της.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπό της στην Αθήνα, και η εταιρία έστειλε στη συνέχεια ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εξέθετε τους προβληματισμούς της σχετικά με αυτή τη συνεργασία.
Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, η εταιρία παρέλαβε ένα προσχέδιο σύμβασης μίσθωσης και έναν πίνακα τιμολόγησης των εγκαταστάσεων του αερολιμένα τα οποία όπως επισημαίνει «δεν αρκούν για τη σαφή λειτουργία της υπό το νέο καθεστώς».

Από τότε δεν έχει πάρει καμία άλλη απάντηση ώστε να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της έναντι των πελατών και εκπαιδευόμενων πιλότων οι οποίοι προέρχονται από διάφορα κράτη.

Το εξώδικο της εταιρίας καταλήγει ως εξής:
“Eπειδή, μέχρι σήμερα είμαστε απολύτως συνεπείς με την καταβολή των μισθωμάτων και τις εν γένει υποχρεώσεις μας στον Αερολιμένα.

Επειδή, θα έπρεπε να υπάρξει ο απαραίτητος προγραμματισμός μας για την τρέχουσα περίοδο όπως και για τα επόμενα έτη όσον αφορά τη λειτουργία της εταιρείας μας, υπό το πρίσμα και της δικής σας συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο. Για τους λόγους αυτούς και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας:

Σας καλούμε όπως άμεσα υπάρξει συνεννόηση για τη συνεργασία μας, αφού δυνάμει της σύμβασης που έχετε υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο έχετε καταστεί διάδοχος των υποχρεώσεων που είχαν αναληφθεί συμβατικώς σε προγενέστερο χρονικό διάστημα από τους συμβαλλόμενους δυνάμει των προαναφερθέντων συμβάσεων μίσθωσης”.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί