Επιχειρηματίας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Επιχειρηματίας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Επιχειρηματίας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 655 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα επιχειρηματίας κάτοικος Καρπάθου, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα ποσού 4.800.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από τρία χρόνια, ο επιχειρηματίας είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα, ωστόσο ο επιχειρηματίας άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 11 Μαΐου.

Σημειώνεται πως, η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 από το δικαστήριο, ωστόσο διεκόπη μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος είχε επισημάνει πως πρόκειται για ένα αδίκημα που φέρεται να έχει διαπραχθεί στην Ιταλία όπου πιθανώς να μην διώκεται εκεί ποινικά. Έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τα μέσα Ιανουαρίου 2014 οπότε και εξέδωσε την απόφαση του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας το καλοκαίρι του 2003 προκάλεσε σε άγνωστο πρόσωπο, που πιθανόν να είναι Ιταλός, να καταρτίσει πλαστό έγγραφο και συγκεκριμένα τέλεφαξ το οποίο περιείχε την εντολή εμβάσματος ποσού 4.857.813 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα κατατίθεντο στο Υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας του νησιού σε λογαριασμό του επιχειρηματία με την αιτιολογία εξόφλησης συγκεκριμένων τιμολογίων.

Μάλιστα, το πλαστό αυτό έγγραφο φέρεται στη συνέχεια να το χρησιμοποίησε ο Ιταλός στο Μιλάνο ώστε να παραπλανήσει τους υπαλλήλους της εκεί τράπεζας (στην οποία ήταν πελάτης) ώστε να καταβληθεί το αστρονομικό αυτό ποσό άνω των 4.800.000 ευρώ!

Πράγματι τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του επιχειρηματία στις 31 Ιουλίου 2003 και τμηματικά εισέπραξε όλο το ποσό είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, ο επιχειρηματίας από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό του για την αγοραπωλησία ενός ακινήτου έκτασης περίπου 80 στρεμμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο