Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Σωτήρη Παπαστεργίου

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Σωτήρη Παπαστεργίου

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Σωτήρη Παπαστεργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 518 ΦΟΡΕΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή στο Δημαρχείο από τον Σύλλογο Αιμοδοτών και τον Σύλλογο Θεσσαλών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου, ο «Άγιος Εφραίμ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών Ρόδου, διοργανώνουν αιμοδοσία εις μνήμη του Σωτήρη Παπαστεργίου, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 9:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο.

Πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική εκδήλωση κοινωνικής προσφοράς για την οποία έχουν κινητοποιηθεί πολλοί σύλλογοι της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν: Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών-Ελληνικό Εθνικό Τμήμα-Τοπική Διοίκηση Δωδεκανήσου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου, η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «ο Ψηλορείτης», οι Ιππότες της Παλιάς Πόλης και το Τμήμα Ρόδου της ΑΧΕΠΑ.

Χθες το πρωί, εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και μίλησαν για τη σημασία της εκδήλωσης αυτής.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών κ. Φιλήμονας Νικολάου είπε ότι αυτή είναι η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία του 2017, αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Παπαστεργίου τον οποίο θέλουν να τιμήσουν. Όπως είπε, στόχος είναι να υπάρχει επάρκεια αίματος στη Ρόδο και να είναι αυτάρκης, ειδικά το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι περισσότερες και ο Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.


Ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ένας από τους δύο Αντιπροέδρους του Συλλόγου αιμοδοτών, εκπροσωπώντας το Τμήμα Ρόδου της ΑΧΕΠΑ Ελλάς, είπε, στον ενάμιση χρόνο περίπου από την ίδρυσή του, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που σκοπεύουν στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και στη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας ενώ ανέφερε ότι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με πολύ μεγάλη επιτυχία με τον Σύλλογο.

Ο κ. Γιάννης Νιωτάκης από την Αδελφότητα Κρητών είπε ότι, γενικότερα στηρίζουν τέτοιες δράσεις που έχουν να κάνουν με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και για τους ίδιους θα είναι τριήμερο αφού στις 13 και 14 του μηνός θα δώσουν δύο θεατρικές παραστάσεις με τις οποίες στηρίζουν φορείς φιλανθρωπικούς και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους τους να είναι παρόντες στην αιμοδοσία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, κ. Θέμης Καλαμάτας συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι η Ένωση στηρίζει κάθε προσπάθεια που είναι για τον ανθρώπινο πόνο, κάθε προσπάθεια που αναφέρεται στον πάσχοντα άνθρωπο, τον φτωχό, τον ασθενή.

Όπως είπε, ζούμε σε μία εποχή που ο ανθρώπινος πόνος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ευημερία και το θέμα είναι η επιλογή, να επιλέξουμε σε ποια όχθη πρέπει να περπατήσουμε και η Ρόδος, μέσω των φορέων της, έχει πάρει τη σωστή απόφαση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Καλαθενός, ο οποίος είναι επίσης Αντιπρόεδρος στον Σύλλογο, είπε φυσικά ότι και ο Δήμος στηρίζει αυτή την εκδήλωση και απηύθυνε έκκληση σε όλο το προσωπικό του να προσέλθει την Παρασκευή για να δώσει αίμα.

Η κόρη του εκλιπόντος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών, κα Ασημίνα Παπαστεργίου, εκ μέρους της οικογένειας, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της τον Σύλλογο αιμοδοτών και τον Πρόεδρό του καθώς και τον Σύλλογο Θεσσαλών και τον Πρόεδρο του κ. Γιάννη Γκουγκουστάμο που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανώνουν αυτή τη μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία που αφιερώνεται στη μνήμη του πατέρα της ο οποίος για χρόνια διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου αιμοδοτών και Αντιπρόεδρος των Θεσσαλών Ρόδου και κάλεσε όλους όσοι μπορούν και έχουν την ευγενική διάθεση και το χρόνο να αφιερώσουν τρία λεπτά την Παρασκευή για να χαρίσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, το αίμα.

Ο κ. Τσαμπίκος Καρυπίδης, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου, είπε ότι είναι χαρά και τιμή τους όταν καλούνται να συμμετάσχουν σε μία εκδήλωση που έχει άμεση σχέση με τη ζωή καθώς η αιμοδοσία αποτελεί σπουδαίο αγαθό αφού έτσι βοηθάμε άλλους ανθρώπους. Είπε, ακόμη, ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις τα Σώματα ασφαλείας δίνουν πάντα «το παρόν» και το έχουν αποδείξει έμπρακτα.

Ο κ. Στάθης Σαμαράς, Πρόεδρος της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος, εξέφρασε και εκείνος με τη σειρά του τη χαρά τους που συμμετέχουν στην αιμοδοσία και μίλησε για τη μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να γίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό όσων παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τέλος, η φοιτήτρια Παρασκευή Φρυγανά, που έχει αναλάβει την επιτροπή νέων του Συλλόγου, εκπροσωπώντας τα παιδιά του πανεπιστημίου, είπε ότι είναι πολύ σημαντική η συμβολή των νέων παιδιών και θα βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου.
Τέλος, ο κ. Γκουγκουστάμος, ευχαρίστησε τους Συλλόγους για την άμεση ανταπόκρισή τους και μίλησε για την πολύπλευρη δράση του Σωτήρη Παπαστεργίου.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη