Σημαντική διάκριση για το παγωτό της Ρόδου

Σημαντική διάκριση για  το παγωτό της Ρόδου

Σημαντική διάκριση για το παγωτό της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9217 ΦΟΡΕΣ

Βραβεύτηκαν δύο καταστήματα σε διεθνή διαγωνισμό

Και όμως: Το κορυφαίο παγωτό στην Ελλάδα μπορεί κανείς να το βρει στη Ρόδο και είναι πλέον βραβευμένο!

Ευχάριστη έκπληξη αλλά και δικαίωση για τους ροδίτες που ακόμα πρωτοπορούν και πειραματίζονται, αποτελεί η βράβευση ροδιακού παγωτού ως το καλύτερο στην Ελλάδα, βραβείο μάλιστα που μοιράστηκαν δύο τζελατερί της Ρόδου!

Πρόκειται για το «Gellato punto» που βρίσκεται απέναντι από τη Νέα Αγορά και το Εργαστήριο Παγωτού «Παλλάδιο» ή «Palladio» που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και βραβεύτηκαν ισότιμα μια και εκεί μπορεί να βρει κανείς το καλύτερο παγωτό της χώρας στο πλαίσιο του παγκόσμιου και πιο σημαντικού διαγωνισμού παγωτού, του “Gellato world tour”.

Ο διαγωνισμός αυτός, ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και βραβεύει το καλύτερο παγωτό. Για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα 8 Μαΐου, στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Domestica . Στη συνέχεια, στις 24 και 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια της Ιταλίας ο τελικός για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη όπου θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι από κάθε χώρα και βέβαια από την Ελλάδα το παγωτό της Ρόδου!

Οι νικητές του ευρωπαϊκού τελικού θα διαγωνιστούν με τους νικητές των άλλων ηπείρων στον μεγάλο τελικό για την κορυφαία γεύση παγωτού στον κόσμο που θα διεξαχθεί στο Ρίμινι 8-10 Σεπτεμβρίου 2017.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ροδίτες σεφ άφησαν πίσω τους τρανταχτά «ονόματα» του χώρου στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα. Συμμετείχαν, ακόμη, από τη Θεσσαλονίκη, τον Ορχομενό, τον Πύργο και τη Σαντορίνη. Η βράβευση αυτή σαφώς και αποτελεί μία δικαίωση για τους ροδίτες σεφ, επιχειρηματίες και παραγωγούς, για όλους εκείνους που εξακολουθούν να ποντάρουν στο δημιουργικό τους πνεύμα και την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν και που, κόντρα στην κρίση και τις δυσκολίες της εποχής, τολμούν και τελικά ξεχωρίζουν, όπως έκαναν επί δεκαετίες οι ροδίτες. Ας γνωρίσουμε τους chef και τις επιχειρήσεις:

«Gellato punto»


Το διάσημο μελεκούνι της Ρόδου, ένα καθαρά τοπικό προϊόν, έγινε παγωτό με όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν να είναι ντόπια και κατέκτησε (προς το παρόν) την Ελλάδα. Ο κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ένας εκ των ιδιοκτητών (σ.σ. μαζί με την κα Πίστη Κωνσταντοπούλου) και παρασκευαστής παγωτού, συμμετείχε στο διαγωνισμό κάνοντας παγωτό το διάσημο μελεκούνι της Ρόδου, με τη διακριτική ονομασία «pastolato» και πήρε το ένα βραβείο. Ο ίδιος, μιλώντας στη «Ρ», δεν κρύβει την ικανοποίησή και τη χαρά για το γεγονός ότι σε έναν διαγωνισμό που συμμετείχαν οι καλύτερες τζελατερί της χώρας, το βραβείο πήραν δύο ροδίτικες με ισοψηφία.

Σημειώνεται ότι στο κατάστημα διατίθενται 24 γεύσεις καθημερινά, από τις οποίες 18-20 είναι σταθερές και οι άλλες αλλάζουν κάθε μέρα ενώ συνολικά οι γεύσεις παγωτού που μπορεί κανείς να βρει σ’ αυτό φθάνουν ακόμα και τις 80!

Από τις πιο διάσημες γεύσεις του μαγαζιού, που λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια, είναι το φιστίκι και οι “ιδιαίτερες” σοκολάτες αφού παρασκευάζονται με μία μονοποικιλιακή σοκολάτα, το περίφημο κακάο κριόλο. Μιλώντας στη «Ρ», ο κ. Ηλιόπουλος εκφράζει βέβαια τη χαρά και την ικανοποίησή του που το κατάστημά του αναδείχθηκε ως το καλύτερο παγωτό στην Ελλάδα, μαζί με το άλλο κατάστημα της Ρόδου.

«Palladio»


Το φιστίκι αράπικο με αλατισμένη καραμέλα, είναι η γεύση παγωτού με την οποία διαγωνίστηκε ο κ. Δημήτρης Χαραλάμπους, ιδιοκτήτης του «Palladio» και παρασκευαστής του παγωτού και κέρδισε το βραβείο.

Το κατάστημα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, τα τελευταία πέντε όμως είναι που φτιάχνει χειροποίητο παγωτό. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά και φρέσκα. Καθημερινά, θα βρει κανείς στο ψυγείο του καταστήματος 16 γεύσεις ενώ αυτές ανανεώνονται και συνολικά μπορεί να φθάνουν τις 40 ακόμα και τις 60!

Ανάμεσα στις πιο «ιδιαίτερες» γεύσεις που μπορεί να βρει κανείς, είναι το παγωτό μαστίχα, ρόδι, σύκο και φραγκόσυκο. Επίσης, διάφορα αλκοολούχα με πιο γνωστό, όμως, το παγωτό φιστίκι αιγίνης το οποίο η εφημερίδα daily express συμπεριέλαβε στα δέκα πράγματα που πρέπει κανείς να δοκιμάσει στις διακοπές του στη Ρόδο!

Μιλώντας στη «Ρ», ο κ. Χαραλάμπους, είπε, καταρχήν, ότι το επίπεδο στο διαγωνισμό ήταν πάρα πολύ υψηλό αφού συμμετείχαν οι καλύτεροι chef απ’ όλη την Ελλάδα και βέβαια δήλωσε πολύ χαρούμενος που η Ρόδος, και μάλιστα δύο ροδίτες, αναδείχθηκαν στην πρώτη θέση, κάτι που δείχνει πόσο υψηλή είναι η ποιότητα παγωτού που παρασκευάζεται εδώ. «Τελικά, το καλύτερο παγωτό στην Ελλάδα το έχει η Ρόδος!», λέει χαρακτηριστικά.

Με τα βραβεία ανά χείρας, ο κ. Ηλιόπουλος (σ.σ. αριστερά) και ο κ. Χαραλάμπους (σ.σ. δεξιά)...Με τα βραβεία ανά χείρας, ο κ. Ηλιόπουλος (σ.σ. αριστερά) και ο κ. Χαραλάμπους (σ.σ. δεξιά)...

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς