Προφυλακίστηκε ο Αλβανός για την δολοφονία 85χρονης

Προφυλακίστηκε ο Αλβανός  για την δολοφονία 85χρονης

Προφυλακίστηκε ο Αλβανός για την δολοφονία 85χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 694 ΦΟΡΕΣ

Το άγριο έγκλημα είχε συμβεί πριν από 19 χρόνια

Με δύο ονόματα εμφανιζόταν ο 50χρονος Αλβανός που συνελήφθη στη Ρόδο για την δολοφονία 85χρονης Μαρίας Καπλανίδου το 1998 στην Κω, ενώ αναζητούνταν και για την διάπραξη κλοπών στο νησί μας!

ΦΩΤΟ: Kostoday.comΦΩΤΟ: Kostoday.com

Ο 50χρονος χθες το πρωί προσήχθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και διέταξε την προφυλάκισή του.

Όπως έγραψε η «Ροδιακή» ο 50χρονος συνελήφθη μετά από 19 χρόνια, προχθές το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και συνεργασίας με τη Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας και τις κλοπές.

Η δολοφονία, οι δίκες και τα εντάλματα
Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο 50χρονος Αλβανός είχε σημειωθεί ξημερώματα στις 3 Ιουλίου 1998 στην Κω και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης μπήκε στο σπίτι της Μαρίας Καπλανίδου το οποίο βρισκόταν στην οδό Βορειοπούλου 16 στην Κω, σκίζοντας την σίτα του παραθύρου στο πίσω μέρος της αυλής. Μπαίνοντας μέσα ο δράστης έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα με την οποία και «πιάστηκε στα χέρια».

Στη συνέχεια με τέμνον όργανο της επέφερε πολλαπλά χτυπήματα από τα οποία της προκάλεσε 7 θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα από τα οποία επήλθε ο θάνατος για την άτυχη γυναίκα!

Η υπόθεση άρχισε αμέσως να απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του νησιού, ενώ την επόμενη μέρα στην Κω μετέβη συνεργείο σήμανσης από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ερεύνησε το χώρο του εγκλήματος και συνέλεξε αποτυπώματα ορισμένα εκ των οποίων ήταν με αίματα.

Αυτά τα αποτυπώματα (ένα δακτυλικό και ένα παλάμης) τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2001 ταυτοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ότι ανήκουν στον 50χρονο Αλβανό. Ωστόσο ο αλλοδαπός ήταν καταγεγραμμένος με διαφορετικό όνομα από αυτό που τελικά συνελήφθη και έτσι δεν είχε εντοπιστεί.

ΦΩΤΟ: Kostoday.comΦΩΤΟ: Kostoday.com

Από τον ανακριτή Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον αλλοδαπό δράστη το οποίο συνέχισε να ισχύει και με το βούλευμα που εκδόθηκε στη συνέχεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω με το οποίο και παραπέμφθηκε σε δίκη η υπόθεση.
Έτσι τον Δεκέμβριο του 2013 η υπόθεση προσδιορίζεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο και διαττάσει την σύλληψη του δράστη.

Η δίκη επαναπροσδιορίζεται δύο χρόνια αργότερα, στις 11 Μαΐου 2015 όμως και τότε η όλη διαδικασία ανεστάλλει και διατάχθηκε η σύλληψη του κατηγορούμενου και η προσωρινή του κράτηση.
Σημειώνεται πως ο 50χρονος Αλβανός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 10 μηνών για κλοπές που είχε διαπράξει στο νησί μας, στις 16 και 18 Μαρτίου 2006.

ΦΩΤΟ: Kostoday.comΦΩΤΟ: Kostoday.com

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο