Εγκρίθηκε η μελέτη για το λιμανάκι των Φανών

Εγκρίθηκε η μελέτη για το λιμανάκι των Φανών

Εγκρίθηκε η μελέτη για το λιμανάκι των Φανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 513 ΦΟΡΕΣ

Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες από το Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) η μελέτη για τον καθαρισμό της λιμενολεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου στις Φάνες, προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ, έργο που αναμένεται να καταστήσει το λιμανάκι λειτουργικό.

Συγκεκριμένα, όλες οι διαδικασίες γίνονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος και το Λ.Τ. θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου, διενεργώντας όμως ηλεκτρονικό διαγωνισμό, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, το έργο πιστεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το λιμανάκι.

Επίσης, χθες, ορίστηκε και η επιτροπή διενέργειας της ανάθεσης. Σημειώνεται ότι, πέρα από το έργο αυτό, το μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει στο λιμανάκι των Φανών και είναι βέβαια η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, είναι προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης η οποία πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις άλλες μελέτες, τις περιβαλλοντικές κτλ.

Ωστόσο, κρίθηκε επείγον να γίνει ο καθαρισμός της λιμενολεκάνης ώστε να μπορεί να λειτουργεί το λιμανάκι.

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα