Απερρίφθη η αίτηση Ρουμάνας για αναστολή εκτέλεσης ποινής

Απορρίφθηκε σε 36χρονη Ρουμάνα, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 7 χρόνων κάθειρξης που της έχει επιβληθεί,  ως κατηγορούμενη στις διαρρήξεις σε δύο χρυσοχοεία στη πόλη της Ρόδου και μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο στη περιοχή του Φαληρακίου.

Η Ρουμάνα καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Ιανουάριο του 2016 και καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστηρίου εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο η αλλοδαπή προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής των 7 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, έως την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό, όπου και ευελπιστεί να αθωωθεί.

Η 36χρονη Ρουμάνα είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και δηλώνει χωρισμένη εδώ και έξι χρόνια από τον 42χρονο σύζυγο της, ο οποίος επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση.
Πάντως χθες το δικαστήριο που εξέτασε την αίτηση την απέρριψε και έτσι η αλλοδαπή θα παραμείνει στη φυλακή.

Οι Ρουμάνοι κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει τις κλοπές πριν από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2012 οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διαλεύκαναν την υπόθεση και συνέλαβαν την 36χρονη Ρουμάνα. Μάλιστα η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορούσε συνολικά πέντε άτομα, αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν η Ρουμάνα, ο 42χρονος σύζυγος της και μία ακόμη Ρουμάνα η οποία κατηγορείται για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και ειδικότερα ενός δακτυλιδιού με μπλε λευκό ζιργκόν που είχε κλαπεί από χρυσοχοείο της Νέας Αγοράς.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2016 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο καταδίκασε ερήμην την 36χρονη Ρουμάνα επιβάλλοντας της συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, στον 42χρονο σύζυγο της που επίσης δεν εμφανίστηκε στην δίκη ποινή κάθειρξης 9 ετών με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη και τέλος στην Ρουμάνα που κατηγορείται για την αποδοχή του κλεμμένου δακτυλιδιού, ποινή φυλάκισης ενός έτους την οποία μετέτρεψε προς 10 ευρώ την ημέρα.