Γ. Κούρτης: Ψέματα και ανακρίβειες για τη χρηματοδότηση των σχολείων

Αναφορικά με την διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την χρηματοδότηση των σχολείων, εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Κούρτη, που ζητά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Μόνο η σκοπιμότητα ενόψει εκλογών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να αιτιολογήσει την καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου κ. Γκουτζιαμάνη για την καθυστέρηση των κατανομών πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Ρόδου.

Μια σκοπιμότητα που σε συνδυασμό με την άγνοια των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, λόγω των αλλαγών στη σύνθεση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, οδηγεί σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Σε αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η καθυστέρηση των σχολικών επιτροπών να κλείσουν τα Ταμεία τους, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Γι αυτό βέβαια ο κ. Γκουτζιαμάνης δεν αναφέρει το παραμικρό στην ανακοίνωσή του, διότι είναι δική του ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μόλις χθες και οι κατανομές στις σχολικές επιτροπές, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Απαιτώ από τον κ. Γκουτζιαμάνη, σήμερα κιόλας και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, να εκδώσει καινούργια ανακοίνωση, όπου θα αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα από πλευράς μου ως προέδρου και από το ΔΣ συνολικά της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, για την κατά το συντομότερο δυνατόν ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής.

Απαιτώ να ζητήσει συγγνώμη από το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, αλλιώς έχω κάθε λόγο να υποθέσω ότι η επίθεση εναντίον μου έχει και άλλα κίνητρα, εκτός των συνδικαλιστικών και μικροπολιτικών που φανερά εξυπηρετεί.

Διαβεβαιώνω ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα των σχολείων μας και εργάζεται εντατικά για να τα επιλύσει. Ξέρουμε πολύ καλά την ευθύνη και τη δουλειά μας και δεν χρειαζόμαστε κανένα κ. Γκουτζιαμάνη να μας την υποδείξει.

Εκτός κι αν δεν έχει άλλο τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του και το έργο του, παρά μόνο εκδίδοντας ανακοινώσεις και καταγγελίες άνευ ουσίας και περιεχομένου, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγγατικότητα.

Και κάτι ακόμη: Ο συνδικαλισμός δεν έχει καμιά δουλειά στα σχολεία μας. Ας το κατανοήσει αυτό ο κ. Γκουτζιαμάνης. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τα παιδιά μας χρειάζονται αληθινούς δασκάλους. Όχι συνδικαλιστές με νοοτροπίες παρωχημένων εποχών, που κατέστρεψαν τη χώρα.