Δηλώσεις του δημάρχου για τους συμβασιούχους

Δηλώσεις του δημάρχου για τους συμβασιούχους

Δηλώσεις του δημάρχου για τους συμβασιούχους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 461 ΦΟΡΕΣ

Τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τους συμβασιούχους, υπεραμύνθηκε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, και παράλληλα απάντησε και στους συνδικαλιστές του Δήμου που κατήγγειλαν απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή.

Καταρχήν, ανέφερε ότι αυτοί προσελήφθηκαν με οκτάμηνη σύμβαση η οποία παρατάθηκε με μία Υπουργική απόφαση υποχρεωτικά, χωρίς να ρωτήσουν τους Δήμους αν είχαν χρήματα ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον το μέρος των χρημάτων αυτών να το καταβάλει το Υπουργείο.

Παρ’ όλα αυτά-συνέχισε-ο Δήμος τροποποίησε τον προϋπολογισμό του και τους κράτησαν. Έρχεται η επόμενη χρονιά με νέα πρόσληψη οκταμηνιτών και η παράτασή τους γίνεται με νόμο μέχρι 31/12. Και πάλι δεν γίνεται καμία αναφορά από το Κράτος για τη στήριξη των Δήμων, όπως με αύξηση των ΚΑΠ, προκειμένου να καταβάλουν αυτές τις αποδοχές.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ρόδου είχε 40 συμβασιούχους το 2015 και 92 το 2016 οι οποίοι απασχολούνται στην καθαριότητα και πληρώνονται υποχρεωτικά από τα ανταποδοτικά που καταβάλλουν οι δημότες για τα τέλη τα καθαριότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος, θύμισε ότι, ευθύς εξ’ αρχής, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί, το 2015 και το 2016, με όποιες ικανότητες είχαν, προσέφεραν τα μέγιστα στο Δήμο, ειδικά το 2016 όταν δεν είχαν τη σύμβαση με τον ανάδοχο στην καθαριότητα.

Επίσης, στην ΚΕΔΕ η Ρόδος είναι ο Δήμος ο οποίος, παρ’ όλο που δεν ενισχύθηκε οικονομικά, στήριξε την Υπουργική απόφαση και το νόμο για να συνεχίσουν να εργάζονται αφού τους χρειάζεται ο Δήμος ενώ ακόμα και τώρα η δημοτική μηχανή μπορεί να τους αξιοποιήσει, παρά την ανάθεση του 50% της αποκομιδής σε ιδιώτη.

Όπως είπε, όμως, στη συνέχεια, από προχθές που διέρρευσε στον τύπο μία απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού, δέχθηκε επίσκεψη δύο υπηρεσιακών την περασμένη Παρασκευή ενώ είχε άλλα προγραμματισμένα ραντεβού, οπότε τους είπε ότι θα δουν το θέμα τη Δευτέρα. Επικοινώνησε με την ΚΕΔΕ, και του συνέστησαν να περιμένουν πρώτα να καθαρογραφεί η απόφαση, να δουν τι θέση παίρνει το Υπουργείο κτλ.

Είπε, όμως, στη συνέχεια ότι, επειδή τις τελευταίες ημέρες είδε στη δημοσιότητα μία καταγγελία από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Δήμο ότι δεν τους δέχεται για πολλοστή φορά και ότι συνεργάστηκαν με το Γενικό Γραμματέα, θέλησε να απαντήσει. Είπε καταρχήν ότι ο Γενικός εκφράζει τις θέσεις του Δημάρχου και όπου χρειαστεί συμβάλουν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

Θέλησε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος ότι τη Δευτέρα που ήταν μαζί με τον Πρόεδρο δεν του ζήτησαν συνάντηση και αφού ήταν στο διπλανό γραφείο φυσικά θα τους έβλεπε, όπως όλο τον κόσμο.

Και δήλωσε,: «Εάν πιστεύουν ότι μ’ αυτά τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις ή τις παραστάσεις στο ΕΚΡ, με τον Πρόεδρο του οποίου έχω μιλήσει τηλεφωνικά, εξυπηρετούν προσωπικούς τους στόχους, συμφέροντα συνδικαλιστικής αναρρίχησης ή διατήρησης, δεν θα κάνουν παιχνίδια σε βάρος του Δήμου και του Δημάρχου»!

Τόνισε, ακόμη, ότι έχουν ξεκάθαρες θέσεις για τα θέματα αυτά αλλά είναι δέσμιοι των νόμων και το ξεκαθάρισε από την αρχή, εάν πράγματι θα πρέπει πριν συμπληρωθούν 24 μήνες να φύγουν οι πρώτοι σαράντα, με πόνο ψυχής, δεν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Γιατί και αυτοί που εκδίδουν τα εντάλματα που πάνε στον Επίτροπο είναι και εκείνοι υπηρεσιακοί και δεν θα ήθελε κανείς να του καταλογιστεί παράβαση καθήκοντος. Ανέφερε, ακόμη, ότι το θέμα αυτό θα το δουν συνολικά και «οι δηλώσεις για τις δηλώσεις δεν έχουν θέση σε μία σοβαρή και σωστή διοίκηση του Δήμου της Ρόδου. Τελεία και παύλα με τους συνδικαλιστές», κατέληξε.

Το ΠΑΜΕ
Εν τω μεταξύ, στο Δημαρχείο, χθες, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής των γραμματέα της ν.ε. του ΚΚΕ νότιας Δωδεκανήσου κ. Τάκη Πότσο, μαζί με εκπροσώπους των συμβασιούχων, προκειμένου να έχουν μία συνάντηση με τον κ. Χατζηδιάκο και να του ζητήσουν να εκφράσει τη στήριξή του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πότσος είπε ότι η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ είχε αιχμή του δόρατος και μία σειρά από θέματα που απασχολούν κόσμο στην περιοχή μας, όπως έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και στη Ρόδο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά, μένουν για αρκετό διάστημα απλήρωτοι και είναι όμηροι μονίμως συγκεκριμένων πολιτικών κυβερνητικών οι οποίες εφαρμόζονται και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης και διεκδικούν το αυτονόητο: Μόνιμη και σταθερή εργασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δικαίωμα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλειάς, να μπορεί ένας άνθρωπος να προγραμματίζει τη ζωή του έχοντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δηλαδή, φθάσαμε σήμερα να συζητάμε το αυτονόητο.

Το ΠΑΜΕ, λοιπόν, με μία αντιπροσωπεία των συμβασιούχων θέλησε να συναντηθεί με τον Δήμαρχο για να γνωρίζουν ότι ο Δήμος θα είναι μπροστάρης και θα διεκδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο, θα πιέσει για τη νομοθετική ρύθμιση που θα λύσει το πρόβλημα των ανθρώπων αυτών.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν μπορεί να λέμε ότι αυτό τον κόσμο τον έχουμε ανάγκη μόνο όποτε θέλουμε εμείς από τη μια και από την άλλη να βγαίνουμε και…να πανηγυρίζουμε στα ΜΜΕ για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

«Διεκδικούμε λοιπόν και θέλουμε το Δήμο μπροστάρη», είπε ακόμη και τόνισε ότι οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους θα το κάνουν μαζί με τους εργαζόμενους για την ανασύνταξη του κινήματος και την προώθηση λύσεων προβλημάτων των εργαζομένων. Μάλιστα, πιστεύουν ότι το θέμα πρέπει να έρθει και στο δ.σ. και να βρίσκονται σε επαφή με όλη τη χώρα.

Από πλευράς των συμβασιούχων συμφώνησαν με τον κ. Πότσο και τόνισαν και εκείνοι ότι θέλουν σταθερή και μόνιμη εργασία και όχι την αβεβαιότητα της απόλυσης γιατί ακούνε διάφορα, ακόμα και ότι θα τους ζητήσουν πίσω τα χρήματα!

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο