Παραδόθηκε η εκκαθάριση του οργανισμού τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Παραδόθηκε χτες ο φάκελος της εκκαθάρισης για τον περιφερειακό οργανισμό τουρισμού της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί και είναι ανενεργός, καθώς το αντικείμενο έχει πλέον μεταφερθεί στη διεύθυνση τουρισμού της περιφέρειας.

Ο εκκαθαριστής Τσαμπίκος Αϊβάζης ολοκλήρωσε το έργο του καθώς έχουν τακτοποιηθεί και όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στη συνέχεια το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Επί του θέματος  ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης που ορίστηκε πρόεδρος του οργανισμού από το σώμα μέχρι την εκκαθάριση αναφερόμενος χτες στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τα εξής:  «Σήμερα (χθες) είχαμε μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς μία από τις γρηγορότερες εκκαθαρίσεις νομικού προσώπου στην Ελλάδα, ίσως η πιο σύντομη βρίσκεται στην τελική της φάση.

Αναφέρομαι στην εκκαθάριση του περιφερειακού οργανισμού τουρισμού. Αυτός ο οργανισμός αποτέλεσε μία μετεξέλιξη του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού και παρέμενε μόνο στα χαρτιά απολύτως ανενεργός. Έτσι λοιπόν μετά από εντολή που δόθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο το οποίο με όρισε στη θέση του προέδρου μαζί με το δ.σ να προβούμε στην εκκαθάριση, καθώς το τεράστιο κομμάτι του τουρισμού είναι στην αρμοδιότητα της διεύθυνσης τουρισμού.

Παρέδωσε λοιπόν χθες ο εκκαθαριστής Τσαμπίκος Αϊβάζης το φάκελο της εκκαθάρισης, έχουν καλυφθεί όλες οι εκκρεμότητες που έπρεπε κυρίως προς το υπουργείο οικονομικών και τη ΔΟΥ Ρόδου, τα βιβλία έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Οικονομική υπηρεσία, και τον έφορο και ο φάκελος είναι έτοιμος για να φέρουμε το θέμα εντός των ημερών στο δ.σ. του ΠΟΤ που θα εγκρίνει την εργασία του εκκαθαριστή και θα δώσει την εντολή προς το περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει την εκκαθάριση αυτή στην επόμενη συνεδρίασή του.
Σε ανάλογες περιπτώσεις η διαδικασία κρατά τέσσερα πέντε χρόνια χωρίς να τελειώνουν.

Εμείς μέσα σε λίγους μήνες όχι απλώς ολοκληρώσαμε και πληρώθηκαν όλες οι εκκρεμότητες και οι επιβαρύνσεις αλλά φέρνουμε το θέμα για τις τελικές αποφάσεις. Το υπόλοιπο που θα μείνει στο ταμείο του οργανισμού θα ζητήσουμε από το δ.σ. να περάσει στο νομικό πρόσωπο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου».

Ερωτηθείς για το θέμα, των παράνομων συνδέσεων με τους αγωγούς όμβριων μετά τα παράπονα που είχαν σημειωθεί για τη Λάρδο ο κ. Φλεβάρης δήλωσε «Έχει αποσταλεί από τη διεύθυνση περιβάλλοντος η ενημερωτική επιστολή με τα έγγραφα στη ΔΕΥΑΡ, για να αποδειχτεί το πρόβλημα. Εμείς δε θα σταματήσουμε εδώ. Όλα αυτά τα φαινόμενα της παράνομης σύνδεσης αγωγών βοθρολυμάτων μέσα στους αγωγούς ομβρίων δεν πρέπει να τα δεχόμαστε.  

Μάλιστα χθες είχα συνάντηση με το διευθυντή περιβάλλοντος τον οποίο ενημέρωσα για τις δηλώσεις του κοινοτάρχη Καλυθιών κ. Καφετζή ο οποίος διαμαρτύρεται ότι στην περιοχή Φαληρακίου πιθανόν να υπάρχει ένα ανάλογο πρόβλημα. Σήμερα δόθηκε εντολή για όλα όσα ανέφερε ο κ. Καφετζή να τον καλέσουμε στην υπηρεσία προκειμένου να τα καταγράψουμε και με αντίστοιχο έγγραφο να τα διαβιβάσουμε και πάλι προς τη ΔΕΥΑΡ προκειμένου να γίνουν έλεγχοι. Γιατί ό,τι ακούμε πρέπει να το διερευνούμε και να επιβάλλουμε αυτά που πρέπει να επιβληθούν».