Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα σταθμευμένα οχήματα στη Λίνδο

Αν και διανύουμε μόλις τον Μάιο και η τουριστική κίνηση στη Λίνδο βρίσκεται στο… ναδίρ (παρά τις περί του αντιθέτου αισιόδοξες προβλέψεις) εντούτοις το χάος που επικρατεί με τα σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή του Αγίου Παύλου είναι άνευ προηγουμένου!

 Και το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο η απόφαση που έχει παρθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια από την Δημοτική Κοινότητα Λίνδου ώστε να κλείνει η μπάρα που υπάρχει στην περιοχή, δεν τηρείται.

 Αν και λειτούργησε την πρώτη χρονιά (άνοιγε από τις 09:00 έως τις 15:00 για να εξυπηρετούνται τα καταστήματα και οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Δημοτικό Κατάστημα), από πέρσι σταμάτησε να εφαρμόζεται.

 Επιχειρηματίες και τουριστικοί παράγοντες της περιοχής, δήλωναν χθες στην «Ροδιακή» ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες, αλλά και σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα επαγγελματιών και τουριστών.

 Ι.Χ. αυτοκίνητα παρκαρισμένα μπροστά στις εισόδους σπιτιών, ενοικιαζόμενων δωματίων και καταστημάτων, ακόμη και μπροστά στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου, φορτηγά οχήματα και ψυγεία που ανεφοδιάζουν με εμπόρευμα τα μαγαζιά, περνούν καθημερινά σε ώρες αιχμής από το σημείο, δημιουργώντας μια εικόνα που μόνο καλό δεν κάνει στον τουρισμό.

 Παράλληλα αν και υπάρχουν σήματα οδικής κυκλοφορίας που απαγορεύουν τόσο την είσοδο, όσο και την στάθμευση, η αστυνόμευση στην περιοχή είναι ελλιπής και ο έλεγχος ανεπαρκής. Ως εκ τούτου η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε στο ελάχιστο. Πόσo μάλλον από την στιγμή που ιδιωτικοποιήθηκε το πάρκινγκ δίπλα από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου και πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων επιλέγουν (προφανώς λόγω κόστους) να μην πληρώνουν εισιτήριο.
 

Είναι αρκετά πρόσφατο άλλωστε το περιστατικό με την τουρίστρια που χτύπησε σοβαρά στην Ακρόπολη, μεταφέρθηκε στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου και το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει κοντά, καθώς τα σταθμευμένο οχήματα άφηναν ελάχιστο ελεύθερο χώρο για να περάσει.

 Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες ήδη μελετούνται κάποιες λύσεις από τα αρμόδια στελέχη ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης, αφού με βάση τις προβλέπεις που υπάρχουν, μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

 Ήδη πάντως αρμόδια στελέχη μελετούν όλες τις πιθανές λύσεις. Από το να κλείσει εντελώς ο δρόμος για τα οχήματα, μέχρι να «στενέψει» με χαμηλότερη μπάρα η οδός και να περνούν μόνο τα Ι.Χ. Σε αυτή την περίπτωση η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων θα γίνεται εκτός χωριού με καροτσάκια, όπως συμβαίνει δηλαδή και από την άλλη πλευρά, στα καταστήματα που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

 Πιο μετριοπαθείς «φωνές» υποστηρίζουν παρ’ όλα αυτά ότι θα πρέπει είτε να τηρηθεί ο κανονισμός που υπάρχει ήδη (ανοιχτά από τις 09:00 έως τις 15:00), είτε η μπάρα να ανοίγει το απόγευμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουν την δυνατότητα και τα φορτηγά με τα εμπορεύματα να πλησιάζουν πιο κοντά στα καταστήματα, σε ώρες που υπάρχει χαμηλή τουριστική κίνηση. 

Όλοι ωστόσο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται δραστικές λύσεις, καθώς η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται σταδιακά το τουριστικό προϊόν της περιοχής.