Αποχώρησαν από την απεργιακή συγκέντρωση λόγω του εργολάβου καθαριότητας

Αποχώρησαν από την απεργιακή συγκέντρωση της 17ης Μαΐου οι συνδικαλιστές του Δήμου της Ρόδου «ως πράξη ευθιξίας απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν» επειδή συμμετείχε και ο ανάδοχος του έργου της καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, οι δύο Σύλλογοι του Δήμου της Ρόδου, των υπαλλήλων και η Ένωση εργατοϋπαλληλικού και επιστημονικού προσωπικού εργαζομένων στο Δήμο και σε δημοτικές επιχειρήσεις του, αναφέρουν σε επιστολή τους:

«Στη θέα του εργολάβου της καθαριότητας στην απεργιακή κινητοποίηση στο Εργατικό κέντρο Ρόδου, ως ελάχιστη πράξη ευθιξίας απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε αποχωρήσαμε από τη συγκέντρωση.
 Είναι θέμα αρχής και κόντρα στις ιδέες και τις αξίες μας να συμμετέχουμε σε απεργιακή κινητοποίηση, πλάι πλάι με τον εργολάβο της καθαριότητας.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας μας για το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών δομών του Δήμου μας θα είναι συνεχής και διαρκής. Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καπηλεύεται και να οικειοποιείται τον αγώνα μας».