Δύο χρόνια με αναστολή  για τα 36 χασισόδενδρα

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 53χρονος κατηγορούμενος για την καλλιέργεια 36 δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινή περιοχή της Σαλάκου πριν από έξι χρόνια.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης Νικήτα Μπόλκα, έκρινε ένοχο ως τοξικομανή τον 53χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από «επιχείρηση» των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, και χθες ο 53χρονος θα κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Νικήτα Μπόλκα.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 53χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία ότι στη περιοχή της Σαλάκου υπάρχει φυτεία κάνναβης.

Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από εκτενείς έρευνες που έκαναν, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασώδη, δύσβατη, ορεινή περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πληθώρα δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως ήταν φυσικό ο χώρος τέθηκε σε παρακολούθηση και δύο μέρες αργότερα στις 4.20 το απόγευμα εμφανίστηκε ο 53χρονος προκειμένου να τα φροντίσει.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1- 3,1 μ. τα οποία ο 53χρονος είχε φυτέψει στη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα είχε φροντίσει και για τη άρδευση τους.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν ενώ ο 53χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.  Επιπλέον στο χώρο  της φυτείας βρέθηκαν και διάφορα γεωργικά εργαλεία τα οποία κατασχέθηκαν.