Αθωώθηκε κατηγορούμενος για την παραλαβή κοκαΐνης σε κουτιά καλσόν

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 37χρονος Αθηναίος που κατηγορούνταν ότι παραλάμβανε ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε κουτιά καλσόν από εταιρεία ταχυμεταφορών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια μετά από «επιχείρηση» που είχε στηθεί από την Ασφάλεια Νίκαιας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 37χρονου στη Ρόδο, ενός 36χρονου και δύο γυναικών (αδελφές) ηλικίας 36 και 37 ετών αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Ωστόσο στην δικαιοσύνη χθες λογοδότησε μόνο ο 37χρονος, με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Νικήτα Μπόλκα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ως «επικεφαλής» της υπόθεσης και το άτομο που έδινε τη κοκαΐνη φέρεται να είναι ο 36χρονος που συνελήφθη στην Αθήνα. Αυτός έστελνε δέματα με ναρκωτική ουσία στη Ρόδο, το οποίο και παραλάμβανε ο 37χρονος ο οποίος με τη σειρά του πλήρωνε για τα ναρκωτικά, καταθέτοντας τα χρήματα στο λογαριασμό της 37χρονης. Στη συνέχεια τα χρήματα τα έπαιρνε η άλλη αδελφή και τα έδινε στον 36χρονο.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μερικές μέρες πριν τις συλλήψεις, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν για ένα ακόμη δέμα το οποίο θα ερχόταν στη Ρόδο. Πράγματι έγινε ελεγχόμενη αποστολή μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών και στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 το πρωί ο 37χρονος αρτοποιός που κατοικούσε στη Ρόδο πήγε στην  Κρεμαστή για να παραλάβει το δέμα και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από τη έρευνα των αστυνομικών το δέμα περιείχε ποσότητα 10 γραμμαρίων κοκαΐνης η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα σε κουτί από καλσόν!

Επίσης σε «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί στην πρωτεύουσα εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά την 37χρονη και την 36χρονη αδελφή της και εν συνεχεία τον 36χρονο ημεδαπό ο οποίος οικειοθελώς παρέδωσε στους αστυνομικούς 5 γραμμάρια κοκαΐνης και 26 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος του 37χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για παραλαβή δεμάτων κατ’ εξακολούθηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος.