Κουντουρά: Τέρμα τα πολιτικά παιχνίδια στον τουρισμό!

Κουντουρά: Τέρμα τα πολιτικά  παιχνίδια στον τουρισμό!

Κουντουρά: Τέρμα τα πολιτικά παιχνίδια στον τουρισμό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Στο μέχρι τώρα έργο του υπουργείου Τουρισμού και στους προς υλοποίηση στόχους αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Σε μία αρκετά πολιτική ομιλία, η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται και ότι το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι ο τουρισμός μόνο ως εθνική υπόθεση μπορεί να αντιμετωπίζεται από τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους και δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

«Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι είναι θλιβερό στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε μία χρονιά που προβλέπεται να είναι η καλύτερη στην ιστορία του τουρισμού μας, να ακούγονται αντιπολιτευτικές φωνές που υπονομεύουν το εθνικό τουριστικό προϊόν και κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσφημούν και να δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας που λειτουργεί αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και δεν επιτρέπεται να αφήσουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και εσείς να αντιμετωπίζεται ως πεδίο αντιπαραθέσεων και ως ευκαιρία για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων», απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στην κριτική που είχε ασκήσει στην τουριστική πολιτική της κυβέρνησης λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού