Μάχη για την Παλιά Πόλη και την εμφάνιση του νησιού

Μάχη για την Παλιά Πόλη και την εμφάνιση του νησιού

Μάχη για την Παλιά Πόλη και την εμφάνιση του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 728 ΦΟΡΕΣ

Θα μπει τάξη υπόσχονται οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής

Συνεχίζεται και επεκτείνεται και σε άλλα σημεία της πόλης της Ρόδου το έργο της υπηρεσίας πρασίνου με σκοπό τον καλλωπισμό της και τη βελτίωση της εικόνας για τους επισκέπτες.

Όπως δήλωσε χτες η αρμόδια αντιδήμαρχος Λίτσα Κρεμαστινού, πρόκειται για ένα δύσκολο έργο κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού, αλλά διαβεβαίωσε ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να το φέρουν σε πέρας.

«Με συνέπεια το πράσινο συνεχίζει το έργο και το πρόγραμμά του που ξεκίνησε από τις τουριστικές περιοχές. Περιποιούμαστε όλα όσα κάναμε εδώ και ενάμιση μήνα, είναι μία δύσκολη δουλειά για τους εργάτες που απασχολούνται σε αυτό το έργο. Με 12 και 15 άτομα που έχουμε τώρα με την κοινωνική εργασία η δουλειά δε βγαίνει…

Δύσκολα αυτή η πόλη θα γίνει όπως ήταν. Όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθούμε κι εμείς και οι εργαζόμενοι. Ακόμα και το επιστημονικό προσωπικό κάνει ότι μπορεί για να γίνει η Ρόδος πιο λουλουδιασμένη, αυτό ζητούν όλοι περισσότερα λουλούδια, όμως αυτό κοστίζει…» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για τον προγραμματισμό που υπάρχει πρόσθεσε τα εξής: «Επίσης έχουμε αρχίσει τους ψεκασμούς και στο Μαντράκι και αλλού, ενώ θα πλένουμε τα φυτά με νερό.

Σήμερα ξεκίνησε να καθαρίζεται το πάρκο του Βύρωνα για δεύτερη φορά, από άλλον εργολάβο καθώς δεν ήμασταν ευχαριστημένοι από τον πρώτο από τη δουλειά που έκανε. Και εγώ και οι υπάλληλοι του δήμου θα είμαστε εκεί καθημερινά και θα συνεχίσουμε για το πάρκο της Δημοκρατίας το οποίο επίσης είναι παραμελημένο και οι ιβίσκοι έχουν ασθένειες.

Και εκεί θα πλυθούν τα φυτά , θα κλαδευτούν και στη συνέχεια θα καθαριστεί από τον εργολάβο. Αν κάποιοι είναι ειδικοί και θεωρούν ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά έχουμε ανοιχτές πόρτες και δεχόμαστε κάθε παρατήρηση».

Τέλος με την ευκαιρία της παρουσίας και του αντιδημάρχου πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου η κα Κρεμαστινού δήλωσε ότι ξεκίνησε συνεργασία και για την παλιά πόλη. Μάλιστα όπως είπε οι τοπικές κοινότητες με τους προέδρους τους από τη δυτική πλευρά, αποφάσισαν την Τετάρτη το πρωί να έρθουν να καθαρίσουν κάποια σημεία που θα τους υποδείξουν στην παλιά πόλη με τους εργάτες τους και τον εξοπλισμό τους.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε χτες ότι δίνεται καθημερινά μάχη και στην παλιά πόλη και στους βασικούς οδικούς άξονες πχ. Ιπποτών και Σωκράτους ώστε να καθαριστούν, ενώ μιλώντας για την πρωτοβουλία των προέδρων των τοπικών στη δυτική πλευρά του νησιού δήλωσε πως «αντιλαμβανόμενοι ότι κρίνεται το νησί προθυμοποιήθηκαν να συνεισφέρουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πύλη Ντ’ Αμπουάζ καθαρίστηκε, παρέμβαση θα γίνει στην πλατεία Αργυροκάστρου καθώς είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης, επίσης θα βελτιωθεί η κατάσταση μπροστά από το ναό της Αφροδίτης και στο χώρο μπροστά από το κατάλυμα της Ωβέρνης όπου θα γίνει και μία αισθητική παρέμβαση. Ένας άλλος χώρος είναι το πάρκο Αλχαδέφ, δίπλα στην παναγιά του Μπούργκου που έχει ανάγκη καθαρισμού.

«Επίσης έχουμε κάνει παρεμβάσεις καθαρισμού σε χώρους πρασίνου περιμετρικά της μεσαιωνικής πόλης καθώς πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούνταν ως… τουαλέτες. Επίσης στην πλατεία Εβραίων μαρτύρων, θα γίνει παρέμβαση καθώς εκεί το πράσινο δεν ευδοκιμεί λόγω των φίκων. Εκεί θα τοποθετήσουμε χοχλάκι για να αποκατασταθεί η εικόνα.

Θα καθαρίσουμε επίσης και χώρους την ευθύνη των οποίων έχει η αρχαιολογία, έχουμε καθαρίσει την Παναγιά του Μπούργκου, κάναμε απολύμανση, ενώ ζητάμε και τη βοήθεια ιδιωτών όπου χρειάζεται. Ξεκινάμε από τις βασικές οδούς και θα πάμε και στις κατοικημένες περιοχές» κατέληξε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού.

Για τα κακώς κείμενα
Ο κ. Χατζηιωάννου αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην παλιά πόλη, όπου έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από μεικτά συνεργεία. Ειδικότερα αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε τα εξής: «Μετά από συνάντηση στην εισαγγελία συμφωνήσαμε σε κάποια δεδομένα, τα οποία μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει δέσμευση από την εισαγγελία.

Δηλαδή αυτοί που είναι συγκεκριμένοι και δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας στην παλιά πόλη, και συνεχίσουν να το κάνουν θα παραπεμφθούν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Υπάρχει δέσμευση της εισαγγελίας. Μετά από 20 χρόνια ακούμε επίσης ότι θα υπάρχει ένα point system για την άγρα πελατών. Είναι θέματα που βασανίζουν την παλιά πόλη εδώ και 25 χρόνια αλλά δεν αφορούν αποκλειστικά το δήμο αλλά όλες τις μορφές εξουσίας.

Τις τελευταίες δέκα μέρες σχεδόν τρεις φορές την εβδομάδα με τη συνδρομή της αστυνομικής διεύθυνσης βγαίνουν μεικτά συνεργεία γίνεται καταγραφή και επισημάνσεις και έχουν εντοπιστεί αυτοί που δημιουργούν προβλήματα.

Μάλιστα υπάρχει δέσμευση της εισαγγελέως ότι σε μία από τις επόμενες εξορμήσεις θα είναι μαζί μας για να διαπιστώσει και η ίδια ιδίοις όμμασι τι ακριβώς συμβαίνει στην παλιά πόλη καθώς συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δημιουργούν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Η πρόθεση του δήμου δεν είναι να αστυνομεύσει την παλιά πόλη, αυτό είναι μία δουλειά που αφορά και τους υπόλοιπους συναρμόδιους φορείς. Εμείς θα συνεργαστούμε μαζί τους.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι από αύριο θα έχουμε και ένα συνεργείο το οποίο θα τοποθετεί πλάκες στην παλιά πόλη της Ρόδου καθώς δεν θα μπαίνουν πλέον τα βαρέα οχήματα.

Παράλληλα αντικαθιστούμε τα βοτσαλωτά, καθαρίζουμε και πλένουμε με ειδικά μηχανήματα και ξεκινήσαμε να βελτιώνουμε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, ενώ θα αρχίσουμε να βελτιώνουμε την αισθητική και σε διάφορους δρόμους. Πρέπει όμως να βοηθήσουν όλοι καθώς το πρόβλημα εστιάζεται σε κάποιους κακούς επιχειρηματίες».

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου