Επιπλέον κονδύλια για έργα συντήρησης των σχολείων της Ρόδου

Με στόχο την διεκδίκηση του μεγαλύτερου ποσού από τα 3 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για έργα συντήρησης των σχολικών μονάδων της Δωδεκανήσου,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου κ. Γιάννης Κούρτης, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
 
Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου, ύψους 1,145 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη για την συντήρηση των σχολείων της Ρόδου, ο κ. Κούρτης έχει θέσει ως στόχο την διεκδίκηση και αξιοποίηση του κατά το δυνατόν μεγαλύτερου ποσού, από τα επιπλέον 3 εκατ ευρώ, που θα διατεθούν από την Περιφέρεια  για την συντήρηση  των σχολικών μονάδων της Δωδεκανήσου από το προσεχές φθινόπωρο, προκειμένου να γίνουν εργασίες  επισκευής και συντήρησης σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Ρόδου. 

Όπως τονίστηκε στην διάρκεια της συνάντησης, για να επιτευχθεί ο στόχος, απαιτείται συνεργασία και συντονισμός.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Γιάννη Κούρτη την επιτάχυνση των ρυθμών της διαδικασίας, για την μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων. Ο κ. Κούρτης δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά  την διαδικασία και τον συντονισμό, ώστε η αξιοποίηση των κονδυλίων να γίνει με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, με στόχο την βελτίωση των σχολικών υποδομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ρόδου και την δημιουργία των καλύτερων συνθηκών διδασκαλίας για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Κούρτης έχει  στην ευθύνη του συνολικά 116  δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο νησί της Ρόδου.