Καταδικάστηκαν τρεις εργολάβοι της Ρόδου

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τρεις εργολάβοι που κατηγορούνταν ότι κατέθεσαν ψευδή στοιχεία σε υπόθεση τραυματισμού Γεωργιανού εργάτη.

Ειδικότερα, στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν 60χρονος, 66χρονος και 58χρονος, όλοι εργολάβοι, κατηγορούμενοι για ψευδορκία μάρτυρα και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα κατά συρροή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τρεις και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 60χρονο και στον 58χρονο (κατηγορούνταν μόνο για την μία πράξη) και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών (12 μήνες για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες) στον 66χρονο με αναστολή.

Ο τραυματισμός του αλλοδαπού έγινε το 2013 εν ώρα εργασίας και ενώ απασχολούνταν για λογαριασμό του 66χρονου σε οικοδομή και είχε ανεβεί σε σκαλωσιά.

Ακολούθησε μήνυση και αγωγή από τον Γεωργιανό σε βάρος  του 66χρονου εργολάβου, Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης ο 60χρονος και ο 58χρονος έδωσαν ένορκη εξέταση όπου και ανέφεραν – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- ότι ο 66χρονος δεν ήταν ο εργολάβος στη συγκεκριμένη οικοδομή που είχε τραυματιστεί ο αλλοδαπός και ουδεμία σχέση είχε με αυτό.

Μάλιστα ο 58χρονος είχε καταθέσει πως την ημέρα που είχε γίνει το ατύχημα έπινε καφέ μαζί με τον 66χρονο γεγονότα που σύμφωνα με τη δικογραφία δεν ήταν αληθή, με αποτέλεσμα και οι τρεις να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Βασίλης Περίδης και ως πολιτική αγωγή ο κ.  Κώστας Σαρρής.