Τη μίσθωση των λουτρών εισηγείται η δημοτική κοινότητα Ρόδου

Τη μίσθωση των λουτρών εισηγείται η δημοτική κοινότητα Ρόδου

Τη μίσθωση των λουτρών εισηγείται η δημοτική κοινότητα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 471 ΦΟΡΕΣ

Αλλαγές και σε ό,τι αφορά τις πιάτσες των ταξί

Θετικά εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική κοινότητα Ρόδου την αξιοποίηση των δημοτικών λουτρών στη Μεσαιωνική Πόλη, όπως αποφάσισε το Συμβούλιό της κατά τη συνεδρίασή του προχθές το απόγευμα, ενώ ανάμεσα στις αποφάσεις που πήρε είναι και κάποιες αλλαγές σε πιάτσες των ταξί στην πόλη.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Πρόεδρος της δ.κ. κ. Μίλτος Παγκάς, στη συνεδρίαση ήρθε εισήγηση από το Τμήμα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας για την εκμίσθωση του Χαμάμ. Για το θέμα έγινε γόνιμος διάλογος από τα μέλη του Συμβουλίου τα οποία είναι θετικά στην εισήγηση της Υπηρεσίας που ζητά απόφαση για τη διενέργεια της δημοπρασίας.

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι πέρυσι, μετά από πολύ καιρό, είχαν αναλάβει μία πρωτοβουλία συμπολίτες μας οι οποίοι άνοιξαν τα λουτρά για το κοινό, για μία εβδομάδα, διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και τότε θαύμασαν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται ακόμα και σήμερα και θεωρούν ότι το Χαμάμ δεν θα πρέπει να παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο και ενώ η επαναλειτουργία του θα προσθέσει στην πόλη.

Γι’ αυτό και η δ.κ. εισηγείται προς το δ.σ. να προχωρήσει στη δημοπρασία.
Τα θέματα, όμως, που τους απασχόλησαν περισσότερο στην προχθεσινή συνεδρίαση, ήταν από τις Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, το θέμα από το Τμήμα Πολεοδομικού και Πληροφοριακού Συστήματος της Διεύθυνσης Πληροφοριακού Σχεδιασμού είχε να κάνει με τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης ταξί, τις λεγόμενες «πιάτσες».

Αυτό χωρίστηκε σε δύο σκέλη: Το πρώτο σκέλος αφορούσε στην τροποποίηση συγκεκριμένων θέσεων, θέσεων δηλαδή που ήδη υφίστανται, σε τρία σημεία της πόλης. Το δεύτερο είχε να κάνει με τη δημιουργία νέων θέσεων σε καινούργιες τοποθετήσεις, σε δύο σημεία.

Όσο αφορά στην τροποποίηση των θέσεων, αυτή έγινε στις περιοχές Αποστόλου Παύλου στην Ανάληψη δίπλα από το Σχολείο, στη Λέσχη του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου.

Αφορά μειώσεις ή αυξήσεις θέσεων και πιο καθορισμένη χωροθέτηση στο δρόμο για τα ταξί. Για παράδειγμα, στην Αποστόλου Παύλου, από τα 15 μέτρα που ήταν παλιά από τη συμβολή των οδών με τη Χρυσάνθου Θεοχάρη, τώρα οριοθετούονται οι ίδιες θέσεις, οκτώ, στα πέντε μέτρα, ώστε να γίνει ευκολότερη η διάβαση που υπάρχει στη συμβολή λόγω της λειτουργίας εκεί σχολείου.

Στη Λέσχη του ΟΤΕ μειώνονται οι θέσεις και η «πιάτσα» των ταξί μετακινείται από εκεί που ήταν στην είσοδο του κτιρίου, πηγαίνει στην πλαϊνή είσοδο του ξενοδοχείου Park.

Στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου, οι έξι θέσεις που υπήρχαν μεταφέρονται ακριβώς απέναντι, στο τέρμα του πεζόδρομου ανάμεσα στο αναψυκτήριο και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής όπου και εκεί από την υπηρεσία θεωρήθηκε ότι είναι προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι νέες θέσεις αφορούν στην οδό Κω όπου δημιουργούνται δύο χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων και επέκταση της «πιάτσας» του Θέρμαι, παραχωρώντας την αριστερή λωρίδα απέναντι από το χώρο του πάρκινγκ για ορισμένο χρόνο από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Μαΐου κάθε χρόνο και άλλες τρεις θέσεις απέναντι από τη Σχολή πάλι για ορισμένο χρόνο από 1η Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου κάθε έτος.

«Αυτά, οι συγκεκριμένες εισηγήσεις ήρθαν μετά από μία δουλειά που έγινε στις Διευθύνσεις των Τεχνικών Έργων, την 4η ΕΒΑ, της Διεύθυνσης Πολεοδομίας όπως και της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και φυσικά σε συνεννόηση πάντα με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, το οποίο είχε να κάνει με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σε συνέχεια των όσων ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγος, είναι ότι ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου για την τοποθέτηση των ολοκληρωμένων Κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης (ΟΚΑΑ).

Η πρόταση της Διεύθυνσης Καθαριότητας για τα σημεία, σε συνεργασία και με τη Διεύθυνση πρασίνου τα είναι η πλατεία Βρούχου, η πλατεία Γοργοποτάμου (σ.σ. το πάρκο της Εθνικής Αντιστάσεως), η πλατεία Αιγαίου στην Ανάληψη και έξω από το αθλητικό κέντρο στο Κορακόνερο. Επίσης, στη συνεδρίαση εκφράστηκε και ένας προβληματισμός για τα κιόσκια ανακύκλωσης που υπάρχουν στην Κολώνα και την Ψαροπούλα, αφού η δ.κ. προτείνει να απομακρυνθούν από εκεί μια και θεωρεί ότι δεν συνάδουν με τα συγκεκριμένα σημεία.

Ανέφερε, τέλος, ότι σε όλη την πόλη, τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου, αφού καθημερινά τα συνεργεία βρίσκονται έξω, με τη συνδρομή και των προσληφθέντων μέσω της Κοινωφελούς εργασίας αλλά και συνεργείων από τα χωριά, όπως από τις Φάνες, τα Καλαβάρδα, τη Σάλακο, τους Προέδρους των οποίων ευχαρίστησε.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη