Εγκαινιάζεται το κέντρο  κοινότητας του Δήμου Ρόδου

Η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 27 Μαΐου, στις 6:00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (σ.σ. παλιό νοσοκομείο).

Στα εγκαίνια, επίσης, θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και, βέβαια, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Ρόδου είναι μια νέα δομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, που έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα προσφέρονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του νησιού.
Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας πέρα από την υποδοχή – ενημέρωση - εξυπηρέτηση των ωφελουμένων είναι και η βελτίωση του βιοτικού επίπεδου τους  με δράσεις που θα αποσκοπούν στην ένταξη τους, τόσο στον κοινωνικό ιστό, όσο και στην αγορά εργασίας.

Για το λόγο αυτό συστήνεται Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τοπικούς φορείς, συλλόγους και εθελοντές. Μέχρι σήμερα, σαράντα δυο φορείς συμμετέχουν στο δίκτυο, που είναι δυναμικό αφού μπορεί  να δέχεται συμμετοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σημαντική είναι η συμμετοχή μελών του Κοινωνικού Δικτύου Αλληλεγγύης με τους οποίους θα έχουν  ευκαιρία οι πολίτες να ανταλλάξουν σκέψεις στα θέματα εθελοντισμού.

Στα εγκαίνια συμμετέχουν οι: Ανάδοχη αγκαλιά, Δ-ΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου – Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δωδεκανησιακός Σύλλογος Θάλεια, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Παράρτημα Ρόδου, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων νήσων και Πελοποννήσου, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κοιν-Σεπ ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ, Οδοντιατρικός σύλλογος Δωδεκανήσου, Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Ρόδου, Όμιλος Inner Wheel Ρόδου, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, ΠΕΔΥ Ρόδου – Μονάδα Υγείας, Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου, Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου, Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών, αιμοποιητικών κυττάρων & δωρητών οργάνων σώματος Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», Σύλλογος Ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Δωδεκανήσου, Σύλλογος Ραδιοσυχνότητας Πολιτών Ν. Δωδεκανήσου ΕΟΠΚ-CBR, Σύλλογος Τυφλών, Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου, Συν + Άνθρωποι – Ομάδα εθελοντών, Σύνδεσμος Αγάπης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - Περιφερειακή Εφορεία Δωδεκανήσου, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών  Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ Νοτίου Δωδεκανήσου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ρόδου – ΧΕΝ, Europe Direct Ρόδου - ΑΝΔΩ ΑΕ
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Η Αντιδήμαρχος
Σε δηλώσεις της χθες για την εκδήλωση αυτή ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου: «Θελήσαμε σαν Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας να καλέσουμε εδώ  στο νησί μας την Υπουργό Πρόνοιας την κα Φωτίου, να επισκεφθεί τις δομές στο παλαιό νοσοκομείο, μια και που με το καινούργιο πρόγραμμα και τις καινούργιες σκέψεις που βάζουμε πλέον σε εφαρμογή για την Κοινωνική Πολιτική θα θέλαμε να τα δει από κοντά, θα θέλαμε να δει το χώρο όπου στεγαζόμαστε.

Θα γίνει μία πολύ σεμνή τελετή με εκπροσώπους του τόπου, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Ρόδου, των βουλευτών, εκπροσώπους του Υπουργείου και φυσικά με ανθρώπους οι οποίοι στηρίζονται και βοηθούνται πάρα πολύ από αυτές τις δομές.

Έτσι, αυτή η εκδήλωση θα έχει σαν αποτέλεσμα μία ανταλλαγή απόψεων, να συζητηθούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να δοθούν κάποιες λύσεις άμεσες σ’ αυτά τα οποία μας προβληματίζουν καθημερινά και μας απασχολούν».

Η κα Ζωάννου, τόνισε ακόμη ότι στόχος τους δεν είναι η προβολή αφού έχουν να κάνουν με ευαίσθητες ομάδες που δεν θέλουν δημοσιοποίηση των προβλημάτων τους.

Μετά από τη συνάντηση του Σαββάτου, ευελπιστούν σε μία καλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, ειδικά τώρα που απλοποιούνται οι διαδικασίες με τα Κέντρα Κοινότητας, θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δομές και όλο αυτό θα γίνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και για την τοπική κοινωνία και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα τις ευάλωτες ομάδες, όπως είπε. Τέλος, η κα Φωτίου αναμένεται να βρίσκεται εδώ αύριο, Παρασκευή, και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή.