Ποδηλατοδρομία με μήνυμα στην Πάτμο

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός πάλι αγκαλιά στην 5η Ποδηλατοδρομία Πάτμου, το Σάββατο 24 Ιουνίου. 

Με επικεφαλής τον Γιώργο Αμυρά, ποδηλάτες από την Αθήνα, την Πάτμο, τη Σάμο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, θα διανύσουν 19,5 χλμ για να  ενώσουν συμβολικά  τα μνημεία και τα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της Πάτμου: Μοναστήρι, Αποκάλυψη, Βαπτιστήρι, Κάμπος και Καλλικατσού, μεταφέροντας το μήνυμα του Ευ ζην και του φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου μεταφοράς.   

Η εκκίνηση των ενηλίκων  θα γίνει το πρωί  από τη Χώρα, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, θα περάσουν από τη Σκάλα, θα ενωθούν με τους μικρούς ποδηλάτες  της   Τζούνιορ ποδηλατοδρομίας  και  θα τους συνοδεύσουν μέχρι τον πούντο του Φτέρη από  όπου  θα συνεχίσουν επιστρέφοντας στην πλατεία της Σκάλας.


Οι ενήλικες θα συνεχίσουν προς Κάμπο και θα τερματίσουν επιστρέφοντας από Σκάλα  στην Πέτρα της Καλικατσού, που βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου, ο οποίος έχει ενταχθεί στους ομορφότερους του κόσμου.  Η υποδοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατιστών και η απονομή των διπλωμάτων θα γίνουν στο Ξενοδοχείο PATMOS AKTIS suites & spa   σε μια μικρή δεξίωση, ευγενική προσφορά του ξενοδοχείου.

Η 5η  ποδηλατοδρομία πολιτισμού αφιερώνεται  στο Βαπτιστήρι του Ιωάννη Θεολόγου, όπου θα γίνει και η σχετική λαογραφική ενημέρωση.  Να αναφερθεί ότι η 3η ποδηλατοδρομία που έγινε τον Ιούνιο του   2013 ήταν αφιερωμένη στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή.

Την ποδηλατοδρομία οργανώνουν η εφημερίδα patmostimes.gr, η  ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και ομάδα εθελοντών, ενώ περιλαμβάνεται στις Δράσεις για το ΕΥΖΗΝ  στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαστρονομίας Πάτμου.  Μέγας χορηγός είναι ο Δήμος Πάτμου.  
Συνδιοργανωτές: Δήμος Πάτμου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Χορηγοί φιλοξενίας: Patmos aktis suites & spa, Romeos Hotel, Pleiades restaurant and pool bar, Keridis works, ELIN
Χορηγοί επικοινωνίας: patmostimes.gr- Η ΡΟΔΙΑΚΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-AEGEAN NEWS – PATMOS RADIO 91 – Αιγαίο 95,8 – volvano SANTORINI   – Sport Kyklades.