Δικάζονται έξι άτομα που αγόρασαν οικόπεδα με τα λόγια!

Κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού θα βρεθούν στα μέσα Ιουνίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έξι άτομα εκ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου οι έξι κατηγορούμενοι, κατάφεραν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2007 να παραστήσουν ψευδώς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στους ιδιοκτήτες δύο ακινήτων στην Λαχανιά και να τους πείσουν ότι θα τα αγοράσουν.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενδιαφερθεί για ένα ακίνητο εμβαδού 7.720 τ.μ. για το οποίο θα κατέβαλαν το ποσό των 200.720 ευρώ και ένα δεύτερο στην ίδια περιοχή, εμβαδού 8.560 τ.μ. και αξίας 90.308 ευρώ.

Οι έξι κατηγορούμενοι κατάφεραν – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να πείσουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι διέθεταν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και όλα τα στοιχεία ώστε να λάβουν δάνεια από την τράπεζα με τα οποία θα εξοφλούσαν τα ακίνητα. Βέβαια τα χρήματα δεν τα έλαβαν ποτέ, ούτε και τα διέθεσαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι ωστόσο είχαν προχωρήσει στην μεταβίβαση των δύο οικοπέδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση είχαν εκδοθεί πέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των κατηγορουμένων καθώς αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.