Παραπέμπονται με βούλευμα δύο Ροδίτες για χασισόδεντρα

Παραπέμπονται με βούλευμα δύο Ροδίτες για χασισόδεντρα

Παραπέμπονται με βούλευμα δύο Ροδίτες για χασισόδεντρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1007 ΦΟΡΕΣ

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου 45χρονος και ο 47χρονος που είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, να έχουν ποσότητα χασίς και δύο δενδρύλλια στην κατοχή τους.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από κοινού από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 45χρονος και ο 47χρονος στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 το μεσημέρι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου να μεταβαίνουν επί της οδού Αυστραλίας όπου και έκρυψαν σε κάδο απορριμμάτων μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Λίγη ώρα αργότερα οι δύο δράστες επέστρεψαν στο σημείο και πήραν την κρυμμένη ποσότητα των ναρκωτικών.

Εκείνη την ώρα έκαναν «έφοδο» οι αστυνομικοί οι οποίοι αφού τους ακινητοποίησαν τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου. Ακολούθως, παρουσία δικαστικού λειτουργού οι άνδρες της Δίωξης διενήργησαν έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν οι δύο άνδρες όπου και εντόπισαν 19,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο δενδρύλλια ύψους έως ένα μέτρο.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Στέλιο Κιουρτζή προσήχθησαν στη συνέχεια ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν όπου σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος είχε δηλώσει πως η εμπλοκή του με τα ναρκωτικά ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, πως ήταν πολυτοξικομανής και μάλιστα κινδύνευσε ακόμη και η ζωή του κάποια στιγμή από την χρήση ουσιών.

Ευτυχώς τα τελευταία εννέα χρόνια – μετά από την επιτυχή συμμετοχή του σε στεγνά προγράμματα απεξάρτησης- παρακολουθεί πρόγραμμα συντήρησης. Λόγω σοβαρού προσωπικού ζητήματος εδώ και λίγο καιρό φιλοξενείται από τον 47χρονο. Καθώς λοιπόν φοβόταν μην «μπλεχτεί» ξανά, προμηθεύτηκε ποσότητα 8 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης για δική του χρήση.

Σε ότι αφορά τα δύο δενδρύλλια, ο 45χρονος είπε πως μαζί με τον 47χρονο συγκατηγορούμενο του που είναι χρόνιος χρήστης χασίς επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τα δενδρύλλια για δική τους χρήση, χωρίς όμως επιτυχία.

Από την πλευρά του ο 47χρονος επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο 45χρονος και παραδέχτηκε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης κάνναβης εδώ και τριάντα χρόνια, πως οι ποσότητες που βρέθηκαν ανήκουν στον συγκατηγορούμενο του και πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπραττε κάτι που θα μπορούσε να τον στείλει στη φυλακή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εργάζεται και μάλιστα το εισόδημα του είναι αρκετά ικανοποιητικό και πως σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνει όσα του καταλογίζονται για να ζήσει.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι δύο άνδρες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του