Κλείνει για τα φορτηγά η είσοδος του Αγίου Παύλου στη Λίνδο

Κλείνει οριστικά για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα η είσοδος της Λίνδου από την πλευρά του Αγίου Παύλου!

 Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν τα αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, ενεργοποιώντας στην ουσία παλαιότερη απόφασή τους (η οποία θα τροποποιηθεί ελαφρώς) για απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η μπάρα που υπάρχει ήδη στο σημείο θα αντικατασταθεί με μια μικρότερου μεγέθους, ώστε να αφήνει περιθώριο περίπου 1,70 μ. για να μπορούν να περνούν τα Ι.Χ.

Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί αδήριτη ανάγκη, δεδομένου ότι θα παραμένει κλειστή όλο το 24ωρο, αφού υπάρχουν κάποιες κοινωνικές ομάδες που θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο μέσω των οχημάτων τους, όπως είναι άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένοι.

Παράλληλα θα τοποθετηθεί ταμπέλα η οποία θα ενημερώνει ότι απαγορεύεται η είσοδος στα φορτηγά, ενώ θα παραμείνει αυτή που υπάρχει ήδη και απαγορεύει γενικότερα την στάθμευση οχημάτων, με μια μικρή ανοχή που θα επιδεικνύεται ως προς τις κατηγορίες που προαναφέρθηκαν και μόνο για στάση λίγων λεπτών.

Για τα παραπάνω έχει ενημερωθεί και ο Αστυνομικός Σταθμός Λίνδου, ο οποίος θα κληθεί να τηρήσει (ακόμη και με την επιβολή προστίμων) τα παραπάνω. Άλλωστε είχε σταλεί σχετικό ενημερωτικό έγγραφο από τις Αστυνομικές Αρχές που ζητούσαν να παρθεί μια οριστική απόφαση, καθώς οι διενέξεις το τελευταίο διάστημα μεταξύ κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών ήταν σχεδόν καθημερινές.

Όσο για τα βαρέως τύπου οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα στα καταστήματα της Λίνδου από την συγκεκριμένη πλευρά του οικισμού, θα πρέπει να βρουν πρόσβαση από άλλο σημείο και χωρίς να εισέρχονται με τα οχήματά τους εντός του οικισμού.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι θα απαγορευθεί επίσης η είσοδος των οχημάτων μερικά μέτρα πιο πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου όπου συνορεύει με το αρχαίο θέατρο της Λίνδου, καθώς έχει μετατραπεί κι αυτός σε… χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί σημαντικές φθορές στον χώρο και αλλοίωση του χαρακτήρα της τοποθεσίας.