Την ίδρυση θυγατρικής εξετάζουν στη Ρόδο

Ως επιστέγασμα της καλής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις υποδομές του συλλόγου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η έλλειψη ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων, ήρθε για τη Ρόδο η κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος.

Η επιτυχία ανήκει στα παιδιά, στον προπονητή τους Παναγιώτη Μπεκιάρη, στους προπονητές που δούλεψαν μαζί τους στα «μικρότερα» τμήματα, στους γονείς και στους παράγοντες του σωματείου.  Μόνο που πραγματική αξία θα αποκτήσει αν η σημερινή εξαιρετική φουρνιά παικτών εξελιχθεί περαιτέρω, σε σημείο που θα καταφέρει να ενταχθεί ισότιμα στον «ποδοσφαιρικό κόσμο των ενηλίκων».

Προκειμένου να καταστούν έτοιμα για να χτυπήσουν την πόρτα της ανδρικής ομάδας της Ρόδου, τα παιδιά θα χρειαστεί να περάσουν από μία αρκετά σύνθετη διαδικασία ωρίμανσης, η οποία προϋποθέτει την παροχή ευκαιριών για περισσότερες εμπειρίες, παραστάσεις και τριβής με τα δύσκολα.

Με άλλα λόγια απαιτείται η δημιουργία ενός σταθερού «σκαλοπατιού», με τους ανθρώπους της Ρόδου να σκέφτονται σοβαρά την ίδρυση θυγατρικής ομάδας, η οποία θα ξεκινήσει την πορεία της από το πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας. Η ιδέα έχει πολλούς υποστηρικτές, οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και όλα συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης πως η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου θα βρει τους φετινούς πρωταθλητές εφήβων να παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» σε ανδρικό πρωτάθλημα.

Το «ευχαριστώ»  του Παναγιώτη Μπεκιάρη
Για τρία χρόνια δούλεψε με τους σήμερα έφηβους της Ρόδου ο προπονητής τους Παναγιώτης Μπεκιάρης, που έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και περήφανος για τα παιδιά του. Ο νεαρός τεχνικός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλες τις διοικήσεις με τις οποίες συνεργάστηκε, το σύνολο των συνεργατών του, καθώς και τους γονείς των ποδοσφαιριστών για την αρμονική συνεργασία.
                                                
Ευχαριστίες στο Διαγόρα  
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η διοργάνωση της προχθεσινής γιορτής της εφηβικής ομάδας της Ρόδου στο Δημοτικό Στάδιο, στο περιθώριο του αγώνα πρωταθλήματος με το Διαγόρα, απαιτήθηκε η συγκατάθεση του «γηραιού», τον οποίο και η διοίκηση των «ελαφιών» ευχαριστεί θερμά:  « Η Επιτροπή Ακαδημιών του Α.Σ. Ρόδος ευχαριστεί την ομάδα του Διαγόρα που αποδέχθηκε το αίτημά μας για αλλαγή της έδρας στο μεταξύ μας παιχνίδι για το εφηβικό, ώστε η ΕΠΣΔ να απονείμει τον τίτλο της πρωταθλήτριας για την περίοδο 2016-2017 στον Α.Σ. Ρόδος.
Ακόμα, ευχαριστούμε την ΕΠΣΔ και τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Διακοφώτη επίσης για την αποδοχή του αιτήματος, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Χρυσόστομο Ψέλλα, καθώς και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανο Κυριαζή, που μας τίμησε με την παρουσία του».