Ποδηλατοδρομία στην Πάτμο

Όπως και τα προηγούμενα 5 χρόνια, διοργανώνεται και φέτος στην Πάτμο η καθιερωμένη ποδηλατοδρομία το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, με σημείο εκκίνησης τη Χώρα, τον προστατευόμενο από την UNESCO οικισμό, και σημείο τερματισμού την Καλικατσού, το γεωλογικό θαύμα που βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου, ο οποίος έχει ενταχθεί στον οργανισμό «The Beautiful Bays in the World».  

Οι ποδηλάτες θα καλύψουν τα 19,5 χλμ. μίας υπέροχης διαδρομής, δίπλα από μοναδικές θάλασσες και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου, που ενώνει τα μνημεία της Πάτμου.

Δε θα ποδηλατήσουν μόνο οι μεγάλοι, αλλά και οι μικροί, καθώς την ίδια ημέρα διοργανώνεται και η junior ποδηλατοδρομία που στόχο έχει να ανεβάσει τα παιδιά στο ποδήλατο, διδάσκοντάς τα τον υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο της ποδηλασίας.

Η ποδηλατοδρομία που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου από την ΑΜΚΕ «Αποκάλυψη», την εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά» και τον Δήμο Πάτμου, ως συνδιοργανωτή,  αποτελεί πλέον παράδοση για την Πάτμο.