«Χάλασε» του  Λυκογιάννη στον ΠΑΟΚ

Η απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να λύσει την οχταετή συνεργασία της με τον Σούλη Μαρκόπουλο ήταν για άλλους «κεραυνός εν αιθρία» και για άλλους αρκετά αναμενόμενη, έως και αργοπορημένη.

Όπως και να ‘χει, το παρασκήνιο στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στο «δικέφαλο» του Βορρά εμπλέκει ως ένα βαθμό και τον προπονητή (;) του Κολοσσού H Hotels, Άρη Λυκογιάννη.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση για το «διαζύγιο», ο μπασκετικός κόσμος άρχισε να ψάχνει το όνομα του διαδόχου του Σούλη Μαρκόπουλου, με αυτό του Ηλία Παπαθεοδώρου να «διαρρέει» σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

Μία επιλογή που, σύμφωνα με τη φημολογία, ήταν πρόταση συγκεκριμένου παράγοντα που λίγο ως πολύ «λύνει και δένει» στον ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν ωστόσο ομόφωνη πρόταση καθώς δύο εκ των «στρατηγών» της ομάδας είχαν ως προτεραιότητα τον Λυκογιάννη, έχοντας παρακολουθήσει από κοντά το πώς έχανε ο ΠΑΟΚ στο Βενετόκλειο τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζοντας τη δουλειά του 47χρονου τεχνικού.  

Μάλιστα, οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι δε θα ήθελαν με τίποτα να τον έχουν ξανά απέναντί τους τη νέα χρονιά και μάλιστα σε διπλανή συνοικία όπου ο αντίκτυπος μελλοντικών αρνητικών αποτελεσμάτων θα ήταν μεγαλύτερος…

Τελικά, ο ΠΑΟΚ κατέληξε στον Παπαθεοδώρου ενώ ένας άλλος «ορφανός» πάγκος σε ομάδα της Α1, αυτή του Προμηθέα, πηγαίνει στον παλιό γνώριμο, Μάκη Γιατρά.  Από δω και πέρα, τα σενάρια για το μέλλον του Λυκογιάννη περιορίζονται στα εξής δύο: στην παραμονή του στους Ροδίτες ή στη μετακόμισή του στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη αυτή τη φορά αφού «χάλασε» η περίπτωση του ΠΑΟΚ για λόγους …ανωτέρας βίας.

Πάντως, κυκλοφόρησε και μία είδηση ότι εξετάζεται από τον ίδιο το ενδεχόμενο του εξωτερικού, ένα ενδεχόμενο που έχει επιλέξει και στο παρελθόν.