Ενημερωτική εκδήλωση στη Ρόδο για την ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων με ομιλητή τον ειδικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Ρόδο από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρηματιών του νησιού.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν σημαντικά οφέλη  με την ένταξη τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τόνισε σε συνέντευξη του ο κ. Κουρμούσης επισημαίνοντας ότι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις θα είναι η ρύθμιση συσσωρευμένων χρεών με μακροχρόνιες ρυθμίσεις μέχρι και «κούρεμα» για κάποιες οφειλές.

Η ρύθμιση θα αφορά όλα τα είδη των οφειλών των επιχειρήσεων σε Εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, εργαζόμενους δήμους κλπ τόνισε ο κ. Κουρμούσης επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων θα μπορούν να υποβάλλονται από την 1η Αυγούστου.

Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ενώ επιδιώκεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών με εκδηλώσεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στο νησί της Ρόδου είπε επίσης  ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους αναλύοντας τα οφέλη της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού που για να υλοποιηθεί χρειάζεται να συμφωνήσει το 60% των πιστωτών μιας επιχείρησης.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να εισρεύσουν χρήματα στο δημόσιο και στις τράπεζες από επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει να πληρώνουν λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, είπε ο κ. Κουρμούσης αφού θα «κουρευτούν» τα πανωτόκια τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ενώ παράλληλα θα υπάρξουν μακροχρόνιες δόσεις, μέχρι και 120 μηνιαίες, για την καταβολή των οφειλών.

«Αυτός ο νόμος αποτελεί ουσιαστική  δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις που μπορούν να είναι υγιείς» τόνισε στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέροντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά. Τόνισε επίσης ο κ. Σαντορινιός ότι με τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα σταματήσει η εξυπηρέτηση «κολλητών» αφού θα ισχύσουν διαφανείς διαδικασίες.