Τον Οκτώβριο το μουσικό έργο «Θεοφάνης ο Έλληνας»

Τον Οκτώβριο το μουσικό έργο «Θεοφάνης ο Έλληνας»

Τον Οκτώβριο το μουσικό έργο «Θεοφάνης ο Έλληνας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Το καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον μεγάλο αγιογράφο «ΘΕΟΦΑΝΗ τον ΕΛΛΗΝΑ», έργο του συνθέτη Σάββα Καρατζιά, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (μεταφορά ημερομηνίας), με τη συμμετοχή Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Την εκδήλωση διοργανώνει το τμήμα πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς το θέμα αφορά τον πολιτιστικό πλούτο των δύο χωρών, με το Ωδείο Corelli και με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες. Το έργο πλαισιώνουν καλλιτέχνες από τη Συμφωνική και Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης καθώς και ο καταξιωμένος πιανίστας Παναγιώτης Γώγος.

Ο Θεοφάνης μεγαλούργησε στη Ρωσία, αγιογράφησε τις μεγαλύτερες εκκλησίες, υπήρξε θεμελιωτής της Ρωσικής αγιογραφίας και δάσκαλος του σημαντικότερου Ρώσου αγιογράφου (Αγίου) Αντρέι Ρουμπλιώφ. Ο συνθέτης Σάββας Καρατζιάς αποτυπώνει σε ήχους αυτό το μακρινό ταξίδι, αλλά και την λαμπρότητα της τέχνης του μεγάλου Θεοφάνη μέσα από μαρτυρίες, κείμενα και έργα του μεγάλου Αγιογράφου.

Το εμβληματικό έργο απευθύνεται στους Ροδίτες αλλά και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο νησί μας τον Οκτώβριο, Ρώσους και άλλως εθνικοτήτων.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας