Νέα γεώτρηση στον Έμπωνα

Περί τα τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η υδροδότηση της τοπικής κοινότητας του Έμπωνα, από τη νέα γεώτρηση στην περιοχή του Αγκαθώνα, που αναμένεται να ενισχύσει τα υπάρχοντα αποθέματα και να λύσει ενδεχόμενο πρόβλημα, λειψυδρίας.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Αγαπητός Πάλλας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Αλέξανδρος Μανωλάκης, επισκέφθηκαν την περιοχή όπου εργάζεται το γεωτρύπανο, το οποίο μάλιστα εντόπισε μεγάλη ποσότητα νερού.

Εκτιμάται ότι, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Ιουνίου το νερό της νέας γεώτρησης θα έχει φτάσει στο χωριό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τη νέα γεώτρηση θα μπορεί να αντλείται ποσότητα 500 κυβικών νερού, ημερησίως κάτι που αναμένεται να προσφέρει επάρκεια στον Έμπωνα.


Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μιλτιάδης Καρνάβας είχε καταθέσει σχετικό αίτημα εγγράφως στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, λαμβάνοντας υπόψη την ανεπάρκεια νερού λόγω της ανομβρίας και φοβούμενος ότι το πρόβλημα το καλοκαίρι θα οξυνθεί.

Ο κ. Μανωλάκης μάλιστα έδωσε εντολή να προχωρήσει άμεσα το έργο για τη νέα γεώτρηση, όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΔΕΥΑΡ δε θα σταματήσει εκεί, αλλά θα προχωρήσει και σε άλλες γεωτρήσεις σε περιοχές που κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά νερού στο δημοτικό διαμέρισμα Σορωνής από το κτηνοτροφικό πάρκο, το έργο έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή όμως, χτες διεκόπη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και θα συνεχιστεί μόλις το επιτρέψει ο καιρός.