Μείζον θέμα το τέλος διανυκτέρευσης

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, διοργάνωσε επιτυχώς και με μεγάλη προσέλευση μελών, την 2η καλοκαιρινή συνάντηση του στο Ξενοδοχείο «Amathus» στην Ιξιά το βράδυ της Τρίτης 23 Μαΐου.

Αρχικά  τον λόγο είχε η εταιρεία πιστοποιήσεων CERT 1 και ο Τεχνικός Διευθυντής, κος. Μπουγάτσος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην  νέα  διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων η οποία είναι ήδη υπό εξέλιξη με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2017.  Στην συνέχεια ο συνεργάτης της εταιρείας στην Ρόδο, κος. Σπάρταλης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των συναδέλφων επί του θέματος.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο, κ. Ματσίγκο αναφορικά  με την Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, το υπόλοιπο της σαιζόν, την υπογραφή συμβολαίων και την πολιτική τιμών για το ερχόμενο καλοκάιρι. Αναφορά έγινε και στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από τις βασικές αγορές και το γεγονός ότι η αύξηση για την οποία γινόταν λόγος τον χειμώνα είναι τελικά πολύ μικρή.

Τέλος συζητήθηκε το μείζον θέμα του τέλους διανυκτέρευσης, στο οποίο αντιδρούν τα ξενοδοχεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς και για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη κάποια σαφής διευκρινιστική οδηγία στο πώς θα εφαρμοστεί. Το γεγονός αυτό το οποίο έχει καθυστερήσει την υπογραφή συμβολαίων και συνεπώς το άνοιγμα των πωλήσεων για το νησί μας για το 2018.

Στην επόμενη προγραμματισμένη ολομέλεια στις 13/06, ο σύλλογος θα φιλοξενήσει τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κο. Αγαπητό Ξάνθη, που θα  ενημερώσει τα μέλη για νέες διατάξεις στην Τουριστική νομοθεσία καθώς και την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ η οποία θα αναφερθεί στην διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων.