Επίτιμος δημότης Τήλου ανακηρύχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος

Την Τήλο επισκέφθηκε χθες 29/5/2017 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Στρατηγό Ρόδου Νίκο Χιονή.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο, συνομίλησε με δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υποσχέθηκε να βοηθήσει στην επίλυση θεμάτων που ταλανίζουν χρόνια το νησί μας.

Στο καλωσόρισμα της η Δήμαρχος Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, ανέφερε ότι σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της Πατρίδας μας, όπου δοκιμάζονται οι Εθνικές Αντοχές και είναι στόχος προς κατάκτηση η Ισονομία, η Ισοπολιτεία και η Δημοκρατία, η επίσκεψη του κ. Καμμένου είναι πράξη μεγάλης αξίας γιατί ο Υπουργός με την πολυετή πολιτική δραστηριότητα του και ιδιαίτερα με την προσφορά του στην Ακριτική Τήλο, έδωσε την δυνατότατα στην παραμεθόριο που ζούμε για ανάπτυξη και προοπτική.

Δεν ξεχνά κανένας Τηλιακός τους αγώνες που έδωσε μαζί με τον αείμνηστο Τάσο Αλιφέρη για την τα δικαιώματα των νησιωτών και πολύ περισσότερο βέβαια ότι επί θητείας του στο ΥΕΝ θεσμοθετήθηκε η τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή της Τήλου!

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα, το ΔΣ του Δήμου μας ομόφωνα αποφάσισε να ανακηρύξει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Τήλου εκτιμώντας ότι στο πρόσωπό του τιμά όλους τους αγώνες και τις πολιτικές που είχε, έχει και θα έχει ανάγκη ο Τόπος μας.

Τιμήθηκε και για την προσφορά του στο νησί ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ένας εξαίρετος Άνθρωπος που έφερε ακόμη πιο κοντά στους Ακρίτες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας, δίνοντάς μας μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, συνομίλησε με τους ωφελούμενους πρόσφυγες στα αγγλικά και στα ελληνικά (!), τραγούδησε μαζί με τα προσφυγόπουλα και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εθελοντές του Κέντρου συγχαίροντάς τους για την εξαιρετική δουλειά. Κατόπιν εγκαινιάστηκε το Σχολείο το οποίο υποσχέθηκαν με τον Πρωθυπουργό κατά την τελευταία επίσκεψη τους στο νησί της Τήλου και κατασκευάστηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος που για μια ακόμη φορά η Τήλος πρωτοπορεί και διδάσκει, όπως έγινε με τη νησιωτικότητα, δείχνει πως μια κοινότητα, ένα έθνος, που είχε στο παρελθόν πολλούς πρόσφυγες μετά από πολέμους αγκαλιάζει ανθρώπους που ζήτησαν βοήθειά φεύγοντας από μία ζώνη πολέμου και τρομοκρατίας, από τα σπίτια τους στα οποία επιθυμούν να επιστρέψουν.

Αποτελεί παράδειγμα, το πώς οι κάτοικοι της Τήλου, με τη συνδρομή βεβαίως της δημοτικής αρχής, αγκάλιασαν τις οικογένειες αυτές και σήμερα μιλάμε για μία συμβίωση που αποτελεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοήθησαν να οργανωθεί αυτός ο οικισμός αλλά και τους δασκάλους και τους καθηγητές και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουν αρχίσει να δίνονται τα πρώτα πτυχία έπειτα από την δουλεία που έχει γίνει στο Κέντρο.

Ευχήθηκε στα παιδιά όταν θα γυρίσουν στις πατρίδες τους να θυμούνται την Ελλάδα με αγάπη και δήλωσε βέβαιος για αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τόνισε, ότι η Συρία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε βοήθεια στην Κύπρο όταν έγινε η τουρκική εισβολή αλλά ούτε και όταν εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους οι Έλληνες κατά την καταστροφή της Σμύρνης, τα καράβια που φιλοξένησαν τους πρώτους Έλληνες πρόσφυγες ήταν της Συρίας όταν κάποια ευρωπαϊκά κράτη, με παρουσία του στόλου τους εκεί, τους χτυπούσαν με τα κουπιά για να τους απομακρύνουν.

Κλείνοντας ο Υπουργός είπε ότι «Θέλω από την Τήλο να στείλουμε ένα μήνυμα, όπου υπάρχει λογική και ανθρωπιά μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί και με μεγάλη χαρά θα εγκαινιάσουμε μαζί το σχολείο και εύχομαι να επιστρέψετε σύντομα στα δικά σας σχολεία, στα δικά σας σπίτια, στις δικές σας πόλεις, όπου με ΕΙΡΗΝΗ θα μπορείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας».