Τα αποστακτήρια Καλλικούνη πρωτοστατούν και πάλι

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα  Αποστακτήρια Καλλικούνη, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη ήπιας θεραπευτικής παρέμβασης και ενίσχυσης της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου, αξιοποιώντας   την πολύχρονη εμπειρία τους,  ανέπτυξαν  μια νέα παραγωγική δραστηριότητα, στο χώρο των παραφαρμακευτικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Στα Αποστακτήρια Καλλικούνη, στο σύγχρονο χημικό εργαστήριο που διαθέτουν , εφαρμόζονται μέθοδοι  εντατικής απομόνωσης και παραλαβής πολυφαινολών και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών από φυτικές Α΄ ύλες, καθώς και μεθόδους ταυτοποίησης και προσδιορισμού, όλων των πολυτίμων ενώσεων, που απαντώνται στα φυσικά αιθέρια έλαια και στα εκχυλίσματα.

Στο βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό περιλαμβάνονται, αέριος χρωματογραφία, υγρή χρωματογραφία, φασματοσκοπία μάζας και φασματοφωτόμετρο ορατού-υπεριώδους. Οι μέθοδοι εκχυλίσεων που χρησιμοποιούνται, διακρίνονται εις αυτές με εκχυλίσεις με διαλύτες, όπως και εις αυτές με υπερκρίσιμες εκχυλίσεις με CO2.

Στα Αποστακτήρια Καλλικούνη, οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν συνεργάζονται  με ειδικευμένους πανεπιστημιακούς, σε ιδιαίτερους τομείς επιστημονικού  ερευνητικού ενδιαφέροντος και συμμετέχουν  σε επίσημες κλινικές ερευνητικές προσπάθειες, προσφέροντας τα σκευάσματά τους.

Πρώτη ομάδα των  παραφαρμακευτικών προιόντων, αποτέλεσε η καθημερινή τυποποίηση τεσσάρων προιόντων, που αποτελούν συνδυασμό φρέσκου χυμοποιημένου ζελέ φύλλων Αλόης σε ποσοστό 95%, με χυμό φράουλας, ή με αιθέριο έλαιο λεμονιού, ή με εκχύλισμα φυσικής Μαστίχας, ή και σκέτο.

Προσφάτως προσετέθη και ένα πέμπτο προϊόν φρέσκου φυσικού χυμού Αλόης, σε συνδυασμό με εκχύλισμα Ελληνικού Κρόκου, με σημαντικές ιδιότητες θωράκισης της υγείας μας. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, με συνδυασμό συμβατών θεραπευτικών ενδημικών βοτάνων, από το φαρμακείο της  Ελληνικής φύσης.