Αναβλήθηκε η απολογία  των μελών της ΑΔΕΚΑΜ

Για τις 7 και 8 Ιουνίου αναβλήθηκε τελικά η απολογία των έξι μελών του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΕΚΑΜ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας, οι οποίοι κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 500.000 ευρώ που φέρεται να έχει διαπιστωθεί στην διαχείριση της εταιρείας.

Οι έξι εμπλεκόμενοι επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις χθες, στον Ειδικό Ανακριτή Ρόδου, αλλά τελικά δόθηκε νέα αναβολή τις αρχές Ιουνίου.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βάρος νομικού προσώπου – εταιρείας με μέτοχο Δήμο (263 Α) κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 150.000 ευρώ (375 υπεξαίρεση), ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας με τον επιβαρυντικό νόμο για τους καταχραστές του δημοσίου (Ν. 1608/50).

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν κατά τον έλεγχο που έκανε ο ορκωτός λογιστής – πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί από την Πταισματοδίκη Ρόδου, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που είχε διαταχθεί από τις αρχές Μαρτίου 2011 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, διαπιστώθηκε έλλειμα ποσού περίπου 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και ο ογκοδέστατος φάκελος της δικογραφίας παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξέτασε τα ευρήματα και κίνησε την νόμιμη διαδικασία.

Βάση των ίδιων πληροφοριών ο ορκωτός λογιστής έχει διαπιστώσει «κενά» στην διαχείριση χρημάτων της ΑΔΕΚΑΜ και συγκεκριμένα ποσού 480.000 ευρώ, για τα οποία δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά για το πώς έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα αυτά.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Βασίλης Καταβενάκης, Δήμος Μουτάφης.