Επιτροπή για το Κτηματολόγιο θα συγκροτήσουν οι δικηγόροι

Την συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει κατά πόσο είναι εφικτή και με ποιες διαδικασίες η ένταξη του Κτηματολογίου της Ρόδου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, αποφάσισε η γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Η συνεδρίαση έγινε προχθές το μεσημέρι, με λιγοστή συμμετοχή από πλευράς μελών του επιστημονικού συλλόγου και αυτό που επισημάνθηκε είναι η αναγκαιότητα να ελεγχθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εφόσον τελικά τα όσα έχουν γίνει γνωστά, περί κατάργησης του Κτηματολογίου της Ρόδου, αρχίσουν και επισήμως να εφαρμόζονται.

Οι δικηγόροι τόνισαν μεταξύ άλλων καθώς υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση, πιθανότατα το θέμα να βρεθεί σύντομα και πάλι στο προσκήνιο για αυτό και οφείλουν να είναι έτοιμοι με συγκεκριμένες προτάσεις για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Την προετοιμασία αυτή θα αναλάβει η επιτροπή που αποφασίστηκε να συσταθεί από μέλη του επιστημονικού Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια και συζήτηση ένταξης του Κτηματολογίου Ρόδου στο Εθνικό Κτηματολόγιο εάν:

1) Δεν μεταγραφούν οι απροσδιορίστου αριθμού εκκρεμούσες πράξεις στα κτηματολογικά βιβλία.

2) Δεν μηχανογραφηθούν οι υφιστάμενες κτηματολογικές μερίδες.

3) Δεν διευκρινιστεί ο τρόπος και οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την ένταξη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συναλλαγών και η προστασία της ιδιοκτησίας.

Επίσης ότι καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια και προσπάθεια ένταξης του Κτηματολογίου Ρόδου στο Εθνικό Κτηματολόγιο ερήμην του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις του.