Σε Αθήνα και Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος

Σε Αθήνα και Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος

Σε Αθήνα και Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος από την την Πέμπτη 25-5- 2017 έως και την Κυριακή 28-5-2017 προσκεκλημένος από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», που έλαβε χώρα στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η διεξαγωγή μιας πολυ-επίπεδης συνάντησης, επιστημονικού, αλλά και πρακτικού χαρακτήρα, σκιαγραφώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης νησιωτικής διακυβέρνησης, το ρόλο των νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, το ειδικό ρόλο της επιμελητηριακής "κοινότητας" και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος μίλησε στο συνέδριο με θέμα: «Η Ανάγκη Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης στην Εφαρμογή Πολιτικής για τα Μικρά Νησιά» όπου ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των μικρών νησιών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος πολλοί ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι πολλών οργανισμών.

Την Πέμπτη 25/5 ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις με την ΜΟΔ(Μονάδα Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) για τα τεχνικά έργα που αφορούν τον Δήμο Νισύρου. Είχε επίσης συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, Εσωτερικών και Νησιωτικής Πολιτικής για τρέχοντα θέματα του Δήμου μας.

Την Δευτέρα 29/5 ο Δήμαρχος ταξίδεψε στην Ρόδο όπου είχε συναντήσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑΝ, με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζανεττίδη για θέματα που αφορούν τα σφαγεία, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Σωτρίλη, με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων.

Το απόγευμα παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων στην οποία παρών ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Το απόγευμα μετέβη στην Νίσυρο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Διανομή κατσικιών για το Πάσχα από τον δήμο της Νισύρου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών