Μαυράκης και Κρητικού στη Βεγορίτιδα

Με ένα κολυμβητή και μία κολυμβήτρια συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας ο Υγρός Στίβος Ρόδου από αύριο έως και την Κυριακή  4 Ιουνίου, στη λίμνη Βεγορίτιδα στη Μακεδονία ,όπου ,όπως και πέρυσι, θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Πέρα από τους αγώνες κάθε αυτούς, η σημασία της συμμετοχής τους είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού η συνάντηση αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Ουγγαρία και το Πανευρωπαϊκό στη Νίκαια της Γαλλίας.

Έτσι, ο 15χρονος Κυριάκος Μαυράκης  στην κατηγορία Παίδων και τα 5.000 μ., θα επιδιώξει ν’ ανέβει στο βάθρο, αφού εκτός του μεταλλίου, θα έχει θέση και μια θέση στην Εθνική Ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Πανευρωπαϊκούς, τον Ιούλιο.

Η Ευδοκία Κρητικού επανεμφανίζεται σε εθνικό πρωτάθλημα, μετά από τριετή απουσία λόγω σπουδών, και στα 10.000 μ. κυνηγά τη διάκριση η οποία θα την οδηγήσει στην Ουγγαρία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαζί με την Αραούζου στην ίδια απόσταση, όπως και ομαδικό, ενώ θα αγωνισθεί  επίσης στα 5.000 μ. για βάθρο και ίσως ρεκόρ.

Και οι δύο κολυμβητές της ροδίτικης ομάδας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή των αγώνων, αισιοδοξούν, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα ακόμα και σε αντίξοες καιρικές καταστάσεις.