Στο κλειστό του Εσπέρου η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου για την άνοδο!

Στο κλειστό του Εσπέρου η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου για την άνοδο!

Στο κλειστό του Εσπέρου η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου για την άνοδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

Πρεμιέρα απέναντι στον Ίκαρο Ικαρίας θα κάνει η Καλλιθέα στα μπαράζ για τη Γ’ εθνική

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κλήρωση για το πρόγραμμα του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στο 2ο Όμιλο της Γ’ εθνικής κατηγορίας στο οποίο έχει δικαίωμα συμμετοχής η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, Καλλιθέα.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διάστημα 21-25 Ιουνίου με έδρα το κλειστό γυμναστήριο του Εσπέρου στην Καλλιθέα, και όχι τελικά αυτό της Εθνικής Αντιστάσεως (στην ίδια περιοχή) όπου φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια.

Στην πρεμιέρα, η Καλλιθέα θ’ ανοίξει την αυλαία των μπαράζ στις 16.00’ με πρώτο αντίπαλο τον πρωταθλητή Σάμου, Ίκαρο Ικαρίας, στο ρόστερ του οποίου ξεχωρίζει η παρουσία του 36χρονου αρχισκόρερ Στέργιου Μυτιληνού ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν ο βασικός υπαίτιος για την απώλεια της ανόδου του Ιπποκράτη το 2013 στα αντίστοιχα μπαράζ, όταν τότε φορούσε τη φανέλα του Βούρειου Χίου.

Τη δεύτερη αγωνιστική, οι αθλητές του Χρήστου Μπίλια θα έρθουν αντιμέτωποι με τα Φανάρια Νάξου, ομάδα που είχαν αντιμετωπίσει και οι Άγιοι Θεόδωροι τον Ιούνιο του 2014 και μάλιστα είχαν ζοριστεί ιδιαίτερα για να πάρουν τη νίκη, εξαιτίας του χαρισματικού σκόρερ, Νίκου Χάρου, που παραμένει στην ομάδα των Φαναριών.

Τον αήττητο πρωταθλητή Λέσβου, Παπάδο Γέρας, θα συναντήσει η Καλλιθέα την 3η αγωνιστική των μπαράζ, μία ομάδα πολύ γνώριμη στους πρωταθλητές Δωδεκανήσου καθώς τον συναντούν σχεδόν κάθε χρόνο. Ο φετινός τίτλος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος και ο όγδοος τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ο παίκτης – προπονητής Γιάννης Ζεστός και ο αδερφός του, Γρηγόρης, είναι τα «πρώτα βιολιά» της ομάδας αλλά δεν είναι μόνοι τους.

Όσο παραδοσιακή δύναμη αποτελεί η Γέρα στο πρωτάθλημα Λέσβου, άλλο τόσο (και ίσως περισσότερο) είναι ο ΒΑΟΛ στη Χίο, τελευταίος αντίπαλος των Ροδιτών στους αγώνες της Αθήνας, μιας και την 5η αγωνιστική θα εκτίσουν το ρεπό τους. Οι Χιώτες κατέκτησαν φέτος το πρώτο τους νταμπλ (πρωτάθλημα και Κύπελλο) όμως έχουν αδιάλειπτη παρουσία σε τελικούς επί σχεδόν μία δεκαετία, με οχτώ τίτλους!

Επιπλέον, βρίσκονται σε καλύτερους αγωνιστικούς ρυθμούς δεδομένου ότι έπαιζαν μέχρι και το περασμένο Σάββατο… Ο 40χρονος Μανώλης Χατζηλάμπρου ηγείται του σκοραρίσματος και όχι μόνο. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Α’ κατηγορίας Χίου.

Σε αυτό το παιχνίδι, εκτός απροόπτου, θα κάνει την επάνοδό του στο παρκέ ο Βασίλης Εκινέ για λογαριασμό της Καλλιθέας, καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών που του έχει επιβληθεί (έχει ήδη εκτίσει την πρώτη καθώς δεν έπαιξε στον τελικό του φάιναλ φορ).

Το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική (Τετάρτη 21/6)
Εσπέρου (16.00’) Ίκαρος Ικαρίας – Καλλιθέα
Εσπέρου (18.00’) Φανάρια Νάξου – Βούρειος Χίου
Ρεπό: Παπάδος Γέρας

2η αγωνιστική (Πέμπτη 22/6)
Εσπέρου (16.00’) Βούρειος Χίου – Παπάδος Γέρας
Εσπέρου (18.00’) Καλλιθέα – Φανάρια Νάξου
Ρεπό: Ίκαρος Ικαρίας

3η αγωνιστική (Παρασκευή 23/6)
Εσπέρου (16.00’) Φανάρια Νάξου – Ίκαρος Ικαρίας
Εσπέρου (18.00’) Παπάδος Γέρας – Καλλιθέα
Ρεπό: Βούρειος Χίου

4η αγωνιστική (Σάββατο 24/6)
Εσπέρου (15.00’) Ίκαρος Ικαρίας – Παπάδος Γέρας
Εσπέρου (17.00’) Καλλιθέα – Βούρειος Χίου
Ρεπό: Φανάρια Νάξου

5η αγωνιστική (Κυριακή 25/6)
Εσπέρου (10.00’) Παπάδος Γέρας – Φανάρια Νάξου
Εσπέρου (12.00’) Βούρειος Χίου – Ίκαρος Ικαρίας
Ρεπό: Καλλιθέα.

Με αφορμή την κλήρωση και την επισημοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, ο προπονητής της Καλλιθέας, Χρήστος Μπίλιας, ήταν λιτός αλλά απόλυτα σαφής στις δηλώσεις του: «Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις κι αυτό δείχνει πόσο πολύ θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο στα μπαράζ τα οποία, όμως, δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Θέλω να πιστεύω ότι από εμάς θα εξαρτηθεί αλλά αν δεν το αποδείξουμε στο γήπεδο, θα μείνουμε μόνο στα λόγια».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.