Υποβαθμίζεται η αστυνόμευση σε Λίνδο, Αφάντου και Αττάβυρο

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η αναδιάρθρωση (αναδιάταξη- αναδιοργάνωση) των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τριών Αστυνομικών Τμημάτων του νησιού μας σε Αστυνομικούς Σταθμούς και την ίδρυση δύο τμημάτων  Διαχείρισης Ματανάστευσης σε Ρόδο και Κω.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμως πλέον (δηλαδή και στα χαρτιά) τα Αστυνομικά Τμήματα Ατταβύρου, Λίνδου και Αφάντου υποβαθμίζονται και θα λειτουργούν ως Αστυνομικοί Σταθμοί. Την ίδια ώρα προτίθεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και δύο ακόμη Αστυνονομικά Τμήματα: το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ρόδου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Κω, ενώ ήδη λειτουργεί και Τμήμα Προαναχωρησιακού Κέντρου στην Κω.

Και όλα αυτά, χωρίς να προστεθεί ούτε ένας επιπλέον αστυνομικός στο ήδη υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή μας, όπως καταγγέλλει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης.

«Θεωρώ ότι η χρονική στιγμή για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης δεν είναι η καλύτερη για την περιοχή μας γιατί βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστιικής περιόδο και κατά συνέπεια, οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι αυξημένες. Θα έπρεπε το Αρχηγείο της Αστυνομίας να διαχωρίσει τις νησιωτικές περιοχές από την ηπειρωτική χώρα και να γίνει τώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα νησιά μας με τη λήξη της τουριστιικής περιόδου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σίγουρα μία ανακατανομή και η δημιουργία ή η κατάργηση υπηρεσιών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα δημιουργήσει ταραχή και αυτό δεν είναι προς όφελος ούτε των συμπολιτών μας, ούτε των αστυνομικών και πόσο μάλλον όταν γίνεται με μηδενική ενίσχυση, ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όταν ιδρύονταν υπηρεσίες της αστυνομίας φρόντιζαν να στελεχώνονται με έκτακτες μεταθέσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα!

Για άλλη μία φορά υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την νησιωτική περιοχή μας» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου.