Ρουμάνα και Καλύμνιος  δικάζονται για ναρκωτικά

Κατηγορούμενοι για 250 γραμμάρια ηρωίνης θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 21χρονη Ρουμάνα και 35χρονος Καλύμνιος!

Οι δύο κατηγορούμενοι θα επιχειρήσουν να μειώσουν την ποινή των 4 ετών φυλάκισης που τους έχει επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Συγκεκριμένα το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου,  κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νινέττας Κατσιμπρή είχε κρίνει ένοχο με ελαφρυντικά τον 35χρονο,  στον οποίο και επέβαλλε φυλάκιση 4 ετών προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Επίσης,  με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην 21χρονη Ρουμάνα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα και την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεση τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι στις 17 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί έστησαν «επιχείρηση» καταρχήν στο λιμάνι της Κω όπου αφίχθηκε με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά η 21χρονη αλλοδαπή Ρουμανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νεαρή αλλοδαπή μετά την αποβίβαση της και βρισκόμενη σε διακριτική παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, μετέβη στο σπίτι του 35χρονου στον οποίο και φέρεται να παρέδωσε μία συσκευασία που περιείχε μία πλάκα ηρωίνης βάρους 257,25 γραμ. ηρωίνης. Την ποσότητα των ναρκωτικών φέρεται να τεμάχισε ο 35χρονος, ο οποίος και αμέσως μετά ξεκίνησε για να την διαθέσει. Τότε οι αστυνομικοί παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν «έφοδο» στο σπίτι όπου και εντόπισαν τους δύο δράστες, τα ναρκωτικά, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 300 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η αλλοδαπή φέρεται να δήλωσε ότι την μεταφορά την έκανε για λογαριασμό του 35χρονου και για αυτήν θα ελάμβανε το ποσό των 1000 ευρώ.
Τόσο ο 35χρονος όσο και η 21χρονη κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και στις 14 Ιουνίου 2017 θα δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου.